22-vuotias mies otettu kiinni USA:n itsenäisyyspäivän joukkoampumiseen liittyen –  ainakin kuusi on kuollut, kymmeniä haavoittunut

22-vuotias mies otettu kiinni USA:n itsenäisyyspäivän joukkoampumiseen liittyen 2:02
Tämä Chicagon joukkoampumisesta tiedetään.

Poliisin tiedottajan mukaan kiinniotetun uskotaan olevan vastuussa Chicagon lähellä sijaitsevassa Highland Parkissa tapahtuneesta joukkoampumisesta, kertoo CNN.

Poliisi on ottanut kiinni 22-vuotiaan miehen Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä tapahtuneeseen joukkoampumiseen liittyen. Asiasta uutisoivat muun muassa yhdysvaltalaismediat CNN ja New York Times.

Eilen Chicagon lähellä sijaitsevassa Highland Parkin lähiössä tapahtuneessa joukkoampumisessa kuoli ainakin kuusi ihmistä. Lisäksi kymmeniä ihmisiä vietiin sairaalaan.

Poliisi otti miehen kiinni Highland Parkin pohjoispuolella lyhyen takaa-ajon päätteeksi varhain tiistaina Suomen aikaa. Poliisi kertoi ennen miehen kiinniottoa uskovansa tämän olevan aseistettu ja "erittäin vaarallinen".

Medioissa kiinniotettua miestä kutsuttiin aiemmin sekä epäillyksi että kohdehenkilöksi. Poliisin tiedottaja Christopher Covellin mukaan kiinniotetun uskotaan olevan vastuussa joukkoampumisesta, kertoo CNN.

Covellin mukaan poliisi on tutkinut huomattavan määrän digitaalista todistusaineistoa, joka johti tutkintaa kiinniotetun miehen suuntaan.

– Kutsuminen jotakuta epäillyksi tai kohdehenkilöksi on käytännössä sama asia, hän kertoi.

"Erittäin sattumanvaraista, erittäin tarkoituksellista ja erittäin surullista"

Poliisin mukaan ampuminen alkoi maanantaina hieman kello 10 jälkeen paikallista aikaa, kun Highland Parkin itsenäisyyspäivän paraati oli parhaillaan käynnissä.

– Vaikuttaa siltä, että kohteena oli paraatiyleisö. Erittäin sattumanvaraista, erittäin tarkoituksellista ja erittäin surullista, kertoi poliisin tiedottaja Christopher Covelli.

Lääkäri Brigham Templen mukaan Highland Parkin sairaalaan tuotiin 25 haavoittunutta, joiden ikähaarukkaa oli kahdeksanvuotiaasta 85-vuotiaaseen. Haavoittuneista neljä tai viisi oli lapsia, Temple kertoi.

Poliisi kertoi löytäneensä tapahtumapaikalta kiväärin. Poliisi ei kertonut yksityiskohtaisemmin sitä, mistä kivääri löytyi, mutta kertoi tilanteen näyttävän siltä, että ampuja olisi ampunut katolta.

Ampumistapauksen jälkeen viranomaiset peruivat itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia Highland Parkissa ja lähistön kaupungeissa.

Yhdysvalloissa jo yli 310 joukkoampumista tänä vuonna

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kutsui joukkoampumista järjettömäksi väkivallanteoksi ja vannoi jatkavansa taistelua "Yhdysvaltain aseväkivallan epidemiaa" vastaan.

Valkoisen talon sivuilla julkaistussa tiedotteessa Biden sanoi, että hän ja hänen puolisonsa Jill Biden ovat kiitollisia tapahtumapaikalla olleille ensihoitajille sekä lainvalvojille.

Biden kertoi myös puhuneensa Highland Parkin pormestarin sekä Illinoisin kuvernöörin kanssa ja tarjonneensa liittovaltion hallinnon apua.

Vähintään neljä ihmistä tappaneita ampumisia tilastoivan Gun Violence Archiven mukaan tänä vuonna Yhdysvalloissa on tapahtunut jo yli 310 joukkoampumista.

Lue myös:

    Uusimmat