Mainos

IDC: Yrityssovelluksissa luvassa hyviä vuosia

Analyysiyhtiö ennustaa markkinoiden kasvavan kahdeksan prosentin vuosivauhtia.

Suomen yrityssovellusmarkkinoille on luvassa hyviä vuosia, tietotekniikka-alan analyysiyhtiö IDC arvioi tänään. Markkinoiden koko oli viime vuonna 700 miljoonaa euroa, ja IDC ennustaa markkinoiden kasvavan 8 prosentin keskimääräistä vuosivauhtia yli miljardiin euroon vuoteen 2008 mennessä.

Yrityssovellusmarkkinoiden kasvu johtuu IDC:n mukaan siitä, että yritykset haluavat saada enemmän irti jo tekemistään it-investoinneista. Edellisen nousukauden aikana yrityksiin kertyi erilaisia toiminnanohjaus-, toimitusketjunhallinta ja asiakkuudenhallintajärjestelmiä, joista nyt halutaan enemmän hyötyä integroimalla ne keskenään.

- Monelle yritykselle näiden yrityssovelluskokonaisuuksien hallinta on käymässä entistä vaikeammaksi, ja ulkoistusmarkkinoiden voimakkaimmin kasvava ala onkin yrityssovellusten ulkoistaminen, IDC arvioi.

TietoEnator, WM-data Novo ja Fujitsu Services ovat IDC:n mukaan kärkikolmikko Suomen yrityssovellusmarkkinoilla, jotka ovat keskittyneempiä kuin muissa Pohjoismaissa. Ohjelmistoihin liittyvissä palveluissa markkinaosuuksien jako on hieman tasaisempi kuin itse ohjelmistoissa. Palvelut muodostavat yli kaksi kolmasosaa alan markkinoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.