Mainos

Hyviä uutisia tieliikenteestä: Onnettomuudet ja ylinopeudet vähentyneet

Liikenneviraston liikenteen automaattisten mittausasemien keräämien tietojen mukaan ylinopeutta ajaneiden määrä on vuodessa vähentynyt yli 20 prosenttia 55,2 prosentista 44,5 prosenttiin.

Poliisin mukaan tämä voi perustua automaattiseen nopeusvalvontaan, taantumaan sekä vähentyneeseen haluun ottaa riskejä. Myös asenteet ovat kenties muuttuneet ja autot ovat kehittyneempiä, monissa autoissa on jo matkanopeussäädin.

Eniten suurimmat nopeuspudotukset ovat näkyneet Kehä III:lla, jossa ajonopeudet ovat laskeneet eniten itäpäässä Heidehoffin ja Hakunilan mittauspisteillä kesäkuukausien aikana 12-17 prosenttia, kertoo Liikenneviraston Liikenneturvallisuuspäällikkö Auli Forsberg.

Kehä III:n länsipäässä keskinopeuksien lasku on ollut vähäisempää, mutta silti noin 7 prosenttia.

Kehä III:lla ajaa yli 200 000 autoa vuorokaudessa.

Komisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista kertoo, että vuoden 2011 heinäkuussa valvontakameran ohitti noin 222 000 ajoneuvoa, joista 1,95 prosenttia ajoi rangaistavan suurta ylinopeutta.

Vastaavasti tämän vuoden huhtikuussa valvontakameran ohitti noin 515 000 ajoneuvoa, joista 0,96 prosenttia ajoi huomautukseen tai sakkoon johtanutta ylinopeutta.

Ajetuista ylinopeuksista suuri osa ollut hyvin pieniä.

– Vertailtava liikennemäärän vaihtelu johtuu siitä, että valvontalaitteet eivät ole aina samassa paikassa ja samantahtisesti päällä, Pasterstein sanoo.

Onnettomuudet selvässä laskussa

Hyvä kehitys näkyy myös alustavissa onnettomuustilastoissa, joiden mukaan onnettomuuksien määrä Kehä III:lla on selvässä laskussa.

Kehä III:lla tapahtuu vuodessa keskimäärin 250 onnettomuutta, joista 33 johtaa henkilövahinkoon.

Onnettomuuksien määrää saattaa vähentää ajonopeuksien laskun lisäksi Kehä III:lla tehdyt tietyöt, joiden ansiosta liikenne on tavallista sujuvampaa.

Ajonopeuksien mittauksesta on sen sijaan jätetty pois kolme mittausasemaa, jotka sijaitsivat tietyöalueilla, Pasterstein kertoo.

Alkuvuoden aikana automaattisen nopeusvalvonnan perusteella autoilijoille annettiin Kehä III:lla 17 000 ylinopeusrangaistusta.

Sekä huomautuksia että rikesakkoja oli molempia noin 8 500.

Päiväsakkoja määrättiin kuvatuista vain 3 prosentille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.