Mainos

Paikallispoliisi: Liikennevalvonta ei katoa

Paikallispoliisin päällikkö ei usko, että liikkuvan poliisin lakkauttaminen vaikuttaisi merkittävästi liikennevalvontaan.

Poliisipäällikkö Tapio Saarni Päijät-Hämeen poliisilaitokselta sanoo, että liikkuvan poliisin lakkauttaminen siirtäisi liikennevalvontatehtävät ja liikenneturvallisuustyön kokonaisuudessaan paikallispoliisille.

– Paikallispoliisin vastuulle tulisi myös raskaan liikenteen valvonta. Siinä osaaminen ja ammattitaito on ollut liikkuvalla poliisilla.

Saarni ei kuitenkaan usko, että liikkuvan poliisin lakkauttaminen vaikuttaisi merkittävästi liikennevalvontaan.

– Ei liikkuvan poliisin ammattitaito mihinkään katoaisi. Asiantuntijat ja osaajat siirtyisivät paikallispoliisiin ja suorittaisivat samankaltaisesti tehtäviä kuin tällä hetkellä liikkuvassa poliisissa.

Automaattivalvonta voi lisääntyä merkittävästi

Poliisin mukaan automaattinen nopeusvalvonta on Suomen teillä lisääntynyt jatkuvasti. Uuden tekniikan käyttöönoton myötä myös paineet henkilöstövähennyksiin voivat kasvaa.

– Suunnitelmissahan on lisätä teknistä valvontaa. Lisääminen on tietysti myös raha- ja resurssikysymys, ja se ei ole yksin poliisin päätös, poliisipäällikkö Saarni sanoo.

Tulevaisuudessa poliisin lisäksi myös uudet vastuuviranomaiset, kuten kunnat, saattavat huolehtia liikenteen automaattivalvonnasta.

– Tekninen valvonta on yksi osa-alue, joka voi tulevina vuosina merkittävästi lisääntyä. Välineitä ja laitteita on kyllä olemassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.