Hyviä sääuutisia – tiistain sateiden jälkeen upeaa kevätaurinkoa

Viikon sää näyttää tiistaisten sateiden jälkeen aurinkoiselta ja keväiseltä. Yöpakkaset kuitenkin yleistyvät.

Tänään maanantaina etelänkin pilvet ovat väistymässä ja aurinko näyttäytyy koko maassa. Maan keskivaiheilla voi olla ohimeneviä pilvilauttoja.

– Etelän sisämaassa lämpötila voi kivuta jopa +10 asteen tienoille, maan keskiosassa ollaan +5 asteen vaiheilla ja pohjoisessa vähän plussalla, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ensi yönä tienpinnat käyvät laajalti pakkasella. Tiistaina Suomen yli kulkee näillä näkymin viikon ainoa sadealue.

– Tiistai on pilvinen ja sateita tulee päivällä etenkin maan länsiosassa ja Länsi-Lapissa. Sateet ovat enimmäkseen vettä, mutta Perämeren rannikolla ja Lapissa lunta. Illalla tihkusateita tulee maan eteläpuoliskolla.

Keskiviikkoaamuna sateita tulee vielä maan itäosassa, mutta päivällä sää selkenee.

– Korkeapaine vahvistuu Suomen ylle ja loppuviikko on aurinkoinen. Yöt kuitenkin kylmenevät eli yöpakkasia voi olla koko maassa. Torstaista lauantaihin päivän ylimmät lämpötilat ovat etelässä ja lounaassa 6-8 asteessa, maan keskiosassa 5 asteen vaiheilla. Pohjoisessakin ollaan enimmäkseen plussalla, mutta siellä sää on tuulista, toteaa Liisa Rintaniemi.

Torstain vastaisesta yöstä lähtien pakkaselle mennään kunnolla koko maassa. Etelässäkin pakkasta voi olla öisin viitisen astetta, maan itäosassa 10-15 astetta loppuviikolla.

– Vuorokauden sisäiset lämpötilaerot kasvavat nyt niin, että ero lämpimimmän ja kylmimmän hetken välillä voi olla helposti 15 astetta, sanoo Rintaniemi.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää jatkuu poutaisena ja melko aurinkoisena viikonlopun yli.

Sunnuntaina Jomalassa Ahvenanmaalla mitattiin vuoden tähän asti korkein lämpötila, 13,5 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Oletko nähnyt jo merkkejä keväästä? Laita keväinen kuva osoitteeseen kuvat@mtv.fi.

Uusimmat