Mainos

Hyssälä: Ravintola-aukiolot puntariin

Ravintoloiden aukioloaikoja pohditaan sosiaali- ja terveysministeriössä. Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä asettaa työryhmän pohtimaan, kannattaisiko ravintolailtaa lyhentää aamuyön tunneista ja minkä verran.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä panee työryhmän selvittämään, voitaisiinko ravintolat sulkea jatkossa nykyistä aiemmin. Työryhmän on tarkoitus pohtia, kannattaisiko ravintolailtaa lyhentää aamuyön tunneista ja minkä verran.

-Tässä on kysymys siitä, että jotain on tehtävä, kun alkoholintuonti pian vapautuu. Jos mitään ei tehdä, vaarana on, että alkoholia käytetään yhä enemmän ja kansanterveydelliset haitat kasvavat.

Sosiaali- ja terveysministeriössä mietitään nyt viinavirtojen pelossa useammansorttisia konsteja suitsia kansalaisten alkoholinkäyttöä. Ravintola-aukiolojen lyhentäminen voisi Hyssälän mukaan olla hyvä keino siksikin, että aamuyön rähinöitä ja ilkivaltaa voitaisiin siten hillitä paremmin. Ministeriössä toivotaan myös humalahakuisen juomisen vähentyvän.

-Ryhmässä, joka tätä asiaa nyt selvittää, on myös elinkeinoalan ihmisiä. En ole esittänyt, että ravintolat pitäisi panna kiinni kahdelta, vaan että tutkittaisiin, voisiko entistä harvempi ravintola olla auki neljään, ministeri ilmaisee.

Suomessa joudutaan Hyssälän mukaan pohtimaan lähiaikoina myös alkoholin hintaa varsinkin viineissä ja oluessa, kun tuontirajoitukset Virosta maan EU-jäsenyyden takia höllentyvät. Ministeri pelkää, että halvat viinalitrat houkuttelevat kansalaisia myös trokaukseen ja salakauppaan.

-Suomen hintoja on syytä pohtia, eivätkä ne ainakaan ylöspäin menisi. Toisaalta joudutaan miettimään, miten paljon verotuloja hinnanlaskussa menetettäisiin ja olisiko Alkon hintojen alentamisella vaikutusta kulutukseen. Tuskin kohtuukäyttäjät hinnanalennuksesta kuitenkaan intoutuisivat, Hyssälä sanoo. Hyssälä huomauttaa, että alkoholihaitoille on tehtävä jotakin jo ilman Viron viinojakin.

-Kolmetuhatta kuolee alkoholin takia vuosittain ja yhdeksäntuhatta jää sen seurauksena työkyvyttömyyseläkkeelle siksi, että taustalla on alkoholihaitta. Valistustakin tarvitaan lisää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.