Huvipuiston työntekijät ja nuorisojoukko hakkaavat toisiaan videolla – "Sen voin luvata, että Tivoli Seiterä ei enää ikinä mene Karkkilaan"

Silminnäkijän kuvaamalla videolla Tivoli Seiterän työntekijä heittää nuorten päälle jotakin nestettä. Seuraavissa kuvissa työntekijät ja nuoret mukiloivat toisiaan nyrkein.

Kyseinen video kiertää sosiaalisessa mediassa.

Länsi-Uudenmaan poliisi vahvistaa, että yhteenotto tapahtui iltayhdeksän jälkeen sunnuntaina Karkkilassa. 

– Paikalle meni kaksi partiota selvittämään tappelua. Kun partio saapui paikalle, tilanne oli jo rauhoittunut, kertoo rikoskomisario Rauli Salonen.

Poliisilla on toistaiseksi vasta alustava käsitys tapahtumista. 

MTV Uutisten tietojen mukaan Tivoli Seiterä oli avoinna Karkkilassa viime viikon torstaista sunnuntaihin. Tappelu sai alkunsa, kun tivolin työntekiät purkivat laitteita.

– Tämä pitää paikkansa. Alue oli suljettu metalliaidoilla, joiden sisäpuolella työntekijät laittoivat kasaan tivolin kalustoa, Salonen kuvailee.

– Aitojen ulkopuolella oli jopa useamman kymmenen nuoren joukko. Yhteenotto tapahtui tivolin työntekijöiden ja nuorten välillä.

Poliisin mukaan osa nuorista oli alle 15-vuotiaita.

Useita pahoinpitelyilmoituksia

Poliisi on kirjannut tapahtumista useampia pahoinpitelyilmoituksia. Pahoinpitelyistä poliisi epäilee sekä tivolin työntekijöitä että nuoria.

– Samat henkilöt saattavat olla epäiltyinä rikoksesta ja vastaanottavana puolena eli asianomistajina, Salonen kertoo.

Toistaiseksi poliisilla ei ole käsitystä siitä, mistä tilanne sai alkunsa. 

– Osapuolet ovat antaneet meille täysin ristikkäiset lausunnot tapahtumista, Salonen kertoo.

Paikalla olleet kertovat MTV Uutisille, että tivoliväki olisi hermostunut siitä, että nuoret olisivat huudelleet tivolin työntekijöille, tönineet aitoja ja osoitelleet laserosoittimilla. Tämän jälkeen tivolityöntekijät olisivat käyneet nuoriin käsiksi.

Poliisin tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

– Ainakaan sellaista kirjausta ei näy ilmoituksessa. Tässä menee varmasti jokunen päivä ennen kuin meillä on tarkempi käsitys tapahtumien kulusta.

"Harmittaa valtavasti"

Tivoli Seiterän hallintojohtaja Mari Seiterä kertoo olleensa paikalla, kun tappelu alkoi.

– Harmittaa valtavasti, eikä tässä ei ole yhtään mitään puolusteltavaa meidän osaltamme. En tietenkään hyväksy sitä, että kenenkään päälle käydään, en työntekijöidemme enkä nuorten osalta, Seiterä toteaa MTV Uutisille.

Seiterän mukaan tappelun syynä olivat aidat, joilla tivolialue oli suojattu, jotta laitteet saisivat olla rauhassa ja työntekijät yöpyä häiriöttä alueella.

– Paikallisia nuoria ärsyttivät nämä aidat alusta saakka. Siellä oli yksi henkilö, joka provosoi muita nuoria mukaan tähän. Nuoret tönivät aitoja nurin.

Seiterä kertoo, että aidat olivat niin kutsuttuja "festariaitoja", jotka seisovat betonijalkojen varassa ja ovat kiinnitetty toisiinsa. Kun yhden aidan työntää kumoon, muut kaatuvat perässä.

– Aitajonon kaatuminen on vaarallista, sillä aidoissa on jostakin syystä metallipiikit. Meillä oli koko viikon ajan ongelmia nuorten kanssa, sillä heidän mielestään tori on yleistä aluetta, jota ei olisi saanut aidata, Seiterä kuvailee.

– Tosiasiassa torialue oli vuokrattu tivolille.

Seiterän mukaan nuorten häiriköinti kohdistui erityisesti erääseen tummaan ulkomaalaistaustaiseen työntekijään. Seiterä arvioi, että tämä työntekijä näkyy myös nuorten kuvaamilla videoilla.

– Nuoret kävivät hänen päälleen ja tilanne meni painiksi. Soitimme hätäkeskukseen ja poliisi turvasi tilannetta niin kauan, että pääsimme lähtemään, Seiterä kertoo.

– Todella ikävää kaikin puolin. Sen voin luvata, että Tivoli Seiterä ei enää ikinä mene Karkkilaan.

Lue myös:

    Uusimmat