Inka todisti vartijoiden pahoinpitelyä Vantaalla – "Alkoivat hakata häntä teleskooppikepeillä"

Silminnäkijä kertoo pahoinpitelystä Tikkurilan asemalla – vartijat veivät uhrin kulman taakse ja alkoivat hakata 3:25
Video: Silminnäkijä kertoo pahoinpitelystä Tikkurilan asemalla.

Vantaalainen Inka kertoo MTV Uutisille todistaneensa itsenäisyyspäivänä tilannetta, jossa kaksi vartijaa pahoinpiteli nuorta miestä Tikkurilan juna-asemalla Vantaalla.

Inka kertoo olleensa kävelemässä lapsensa kanssa kotiin, kun hän ohitti juna-aseman ulkopuolella kaksi vartijaa ja nuoren miehen. Inkan mukaan vartijat olivat uhonneet ja tiuskineet miehelle, joka oli ilmeisesti poistettu asemalta.

– Poika itki siinä vartijoiden edessä, että hänen pitäisi saada tavaransa sieltä asemarakennuksesta ja hän lähtee sitten kotiin, mutta vartijat sanoivat, että hänellä ei ole mitään oikeutta mennä sinne ja että heillä on oikeus käyttää voimakeinoja jos hän ei tottele.

Vartijat olivat Inkan mukaan tuuppineet miestä ja naureskelleet miehen huonoa kuntoa. Inka kertoo jatkaneensa matkaansa mutta kääntyneensä hetken kuluttua katsomaan tapahtumia.

– Vartijat tuuppivat poikaa edelleen, ja poika itki siinä. Sitten vartijat työnsivät hänet kulman taakse ja alkoivat hakata häntä teleskooppikepeillä.

Lapsensa kanssa liikkellä ollut Inka sanoo lapsen ihmetelleen, miksi vartijat lyövät poikaa.

– Yritin selittää pojalleni, että joskus vartijat joutuvat käyttämään voimakeinoja, jos mikään muu ei auta. En halunnut sen enempää alkaa avata tilannetta pojalleni.

"Hän oli ihan paniikkissa ja itki"

Inka sanoo soittaneensa hätäkeskukseen ja ilmoittaneensa pahoinpitelystä.

– Poliisit soittivat minulle hetken päästä. He kysyivät tapahtumapaikkaa ja tarkempia tietoja ja lähettivät partion sinne katsomaan.

Inka arvioi miehen olleen alle kolmekymppinen. Mies ei Inkan mukaan käyttäytynyt uhkaavasti vartijoita kohtaan.

– Ei missään vaiheessa. Hän oli ihan paniikkitilassa ja itki, eikä yrittänyt mitenkään mennä sinne asemalle.

Inka kirjoitti todistamastaan tapauksesta Facebookissa olevaan Vantaan Puskaradio -ryhmään, koska halusi tuoda tapauksen esiin.

– Sain Facebookin kautta todella paljon yhteydenottoja, joissa minulle kerrottiin, että julkaisuani on jaettu vartijoiden ryhmissä ja joka paikassa.

Inka kertoo kuulleensa aiemminkin vartijoiden kyseenalaisesta toiminnasta ja siitä, että vartijat olisivat käyttäneet voimakeinoja aiheetta.

– En ole halunnut uskoa sitä, ennen kuin itse näin tämän tilanteen.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti joulukuussa tutkivansa poikkeuksellisesta pahoinpitelykokonaisuutta, jossa useita järjestyksenvalvojia epäillään useista pahoinpitelyistä pääkaupunkiseudulla.

Kokonaisuus alkoi paljastua, kun sivullinen henkilö ilmoitti yhdestä pahoinpitelystä poliisille.

Tällä hetkellä poliisi epäilee, että järjestyksenvalvojat ovat syyllistyneet yhteensä 24 pahoinpitelyyn.

MTV kysyi, onko kansalaisten turvallisuuden tunne horjunut – järjestyksenvalvojat vangittiin epäiltyinä pahoinpitelyistä 7:09
MTV kysyi, onko kansalaisten turvallisuuden tunne horjunut – järjestyksenvalvojat vangittiin epäiltyinä pahoinpitelyistä.










Lue myös:

    Uusimmat