Raju joukkotappelu puhkesi jalkapallo-ottelussa – "Eivät välittäneet, että siellä oli vanhuksia ja lapsia"

Twenten kannattajat hyökkäsivät Hammarby-fanien kimppuun 0:33
Katso pääkuvan videolta kuvaa joukkotappelusta.

Hollantilaisen Twenten ja ruotsalaisen Hammarbyn Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen avausottelu sai synkän maun, kun Twente-kannattajat hyökkäsivät ottelun päätyttyä ruotsalaisfanien kimppuun.

Twente voitti itse ottelun 1-0. Destentor.nl -sivuston mukaan iso ryhmä hollantilaiskannattajia lähti loppuvihellyksen jälkeen siirtymään kohti pääkatsomoa, jossa oli noin 200 ruotsalaista. Tilanne johti lopulta joukkotappeluun. Paikallislehden mukaan useita ihmisiä loukkaantui.

Pelaajat ja valmentajat yrittivät rauhoittaa kannattajia. Twenten seurapomo Paul van der Kraan tuomitsi voimakkaasti torstai-illan tapahtumat. Kritiikkiä sai myös poliisi, jonka tuloa jouduttiin odottamaan pidempi tovi.

– Mielestäni siinä kesti todella kauan. Hollannissa on sovittu, että poliisin tulee olla stadionin ulkopuolella valmiudessa, van der Kraan sanoi De Stentorin mukaan.

Van der Kraanilta kysyttiin ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, mikäli Twenten kannattajien tulisi jäädä kotiin toisen osaottelun vierasreissulta. Hänen mukaansa tämä voi olla yksi vaihtoehto.

VI:n mukaan yksi Hammarbyn kannattaja jouduttiin viemään sairaalaan, kun tämä putosi katsomosta. Väkivaltaisuuksia koettiin myös stadionin ulkopuolella. Twente-pomon mukaan perhekatsomoon oli jaettu 200 lippua, joiden olisi pitänyt mennä perheenjäsenille ja vieraiden sponsoreille. 

– Olen ymmärtänyt, että liput ovat joutuneet vääriin käsiin, van der Kraan totesi.

Hollannissa ammatikseen pelaava ruotsalainen Victor Edvardsen todisti lähietäisyydeltä kannattajien hyökkäystä.

– Twenten kannattajat hyökkäsivät katsomonosaan, jossa istui Hammarbyn sponsoreita. Hyökkääjät eivät näytä välittävän siitä, että siellä oli vanhuksia ja lapsia. Poliisi tuli tovin kuluttua. Kaikki tämä tapahtui heti loppuvihellyksen jälkeen, Edvardsen kertoi Sportbladetille.

Joukkueiden toinen kohtaaminen pelataan ensi viikon torstaina Tukholmassa.

Katso pääkuvan videolta kuvaa joukkotappelusta.

Lue myös:

    Uusimmat