Kolmevuotias lapsi rimpuili rattaissa, äiti läimi avokämmenellä, kiroili ja karjui – sivullinen soitti hätäkeskukseen

Nainen kiinnitti kotimatkallaan huomiota kävelytiellä kulkevaan äitiin, joka paiskoi pientä poikaansa kovakouraisesti rattaisiin. Nainen tunnisti pojan, lapsi oli samassa päiväkodissa hänen oman lapsensa kanssa.

Oli helmikuu 2021 Helsingin Vuosaaressa. Pieni poika itki ja nainen näki, miten äiti löi lastaan.

Nainen päätti puuttua tilanteeseen ja pyysi äitiä lopettamaan. Äiti alkoi huutaa ja haistatella naiselle, joka joutui perääntymään.

Äiti jatkoi lapselleen huutamista ja löi lasta avokämmenellä pään ja vartalon alueelle. Tilanteeseen puuttunut nainen soitti hätäkeskukseen.

Nainen oli järkyttynyt tapahtumasta.

Lyöntejä ainakin kymmenen

Syyttäjä vaati äidille rangaistusta 3-vuotiaan lapsensa pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan äiti löi lastaan ainakin viisi kertaa pään alueelle ja vähintään viisi kertaa vartalon alueelle.

Lapsen äiti kiisti syytteen.

Hän kertoi kärsineensä tapahtuma-aikaan raudanpuutteesta, joka aiheutti huimausta ja voimattomuutta. Tästä syystä hän kuljetti lastaan aina rattailla.

Äidin mukaan hän ei olisi siinä kunnossa pysynyt lapsensa perässä, jos tämä olisi lähtenyt juoksemaan. Poika oli äidin mukaan isokokoinen, voimakas ja vahvatahtoinen.

Äiti selitti lapsen rimpuilulla

Äidin mukaan tapahtumahetkellä lapsi oli rimpuillut toisen kengän pois jalastaan ja hänellä oli jalka paljaana. Lapsi oli kiivennyt rattaista lumihankeen ja juossut nurkan taakse karkuun.

Äiti kertoi lähteneensä pojan perään lapsen sukkaa kädessään roikottaen. Äiti kiisti lyöneensä lastaan mutta myönsi huutaneensa ja kiroilleensa lapselle.

Äidin mukaansa ulkopuolinen nainen oli tullut huutamaan hänelle tässä tilanteessa ja seurannut kotiovelle saakka huutaen.

Esitutkinnassa äiti kuitenkin myönsi, että oli saattanut läimäistä lasta kädellään jalkaan yrittäessään saada poikaa takaisin rattaisiin.

Silminnäkijä ei havainnut, että lapsen jalka olisi ollut paljaana.

Lapselle korvauksia

Helsingin käräjäoikeus katsoi 45-vuotiaan äidin syylliseksi lapsensa pahoinpitelyyn. Oikeus määräsi hänelle rangaistukseksi 50 päiväsakkoa.

Lisäksi äiti joutuu maksamaan lapselleen 400 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat