Yksikään Helsinki Cupin käsirysyyn osallistuneista ei ole ilmoittautunut – poliisi pyytää videoita

Helsingin poliisi kaipaa kuvamateriaalia ja tietoja liittyen Helsinki Cupin perjantaiseen nuorten joukkotappeluun.

Tappelu leimahti käyntiin perjantaina Bolt-areenan ja kutoskentän välissä. Järjestyshäiriöstä päätyi ilmoitus myös hätäkeskukseen.

– Poliisi poisti porukkaa paikalta. Poliisilla ei tuolloin kuitenkaan ollut oikeaa kokonaiskuvaa tilanteesta ja tietoa tapahtumista, kertoo rikoskomisario Reijo Enqvist Helsingin poliisista.

Jälkeenpäin sosiaalisessa mediassa alkoi levitä sivullisen joukkotappelusta kuvaama video, jonka perusteella poliisi tarttui asiaan uudelleen. Videon perusteella tappeluun osallistui jopa kymmeniä nuoria.

Nyt poliisi tutkii tapahtumia rikosnimikkeellä pahoinpitely.

– Yksikään tappelun osapuolista ei ole itse ilmoittautunut poliisille. Videon perusteella yhteenotossa tapahtui useita pahoinpitelyitä, Enqvist sanoo.

– Videon perusteella kukaan ei saanut tappelussa vakavia vammoja. Mutta varmuudella tätä ei voi tietenkään sanoa, kun poliisi ei ole päässyt jututtamaan ketään paikalla olleista.

Viime viikolla järjestetty Helsinki Cup on yksi maailman suurimmista juniorijalkapalloturnauksista. Tapahtumaan osallistui tänä vuonna 23 000 pelaajaa ja yli 1600 joukkuetta eri puolilta maailmaa.

Poliisi pyytää videoita 

Poliisi kertoo pyytäneensä alueen valvontakameratallenteet.

– Myös Helsinki Cupilta on pyydetty kaikki mahdolliset tiedot ja kuvatallenteet tapahtumista, Enqvist kertoo.

Jos jollakulla tappelutilanteessa paikalla olleista henkilöistä on videoita tai kuvia tai tietoja tapahtumista, poliisi pyytää ne käyttöönsä tapahtumien selvittämiseksi. Materiaalin ja tiedot voi lähettää osoitteeseen rek.helsinki@poliisi.fi.

– Jos videotiedosto on iso, pyydämme henkilön yhteystiedot. Näin voimme lähettää hänelle linkin, jota kautta saamme tiedoston siirtymään.

Mikä on Helsinki Cupin suosion salaisuus? 9:22
Huomenta Suomessa kysyttiin lauantaina, mikä on Helsinki Cupin suosion salaisuus.

Poliisilla on tiedossa tällä hetkellä yksi joukkotappelusta sosiaalisessa mediassa leviävä video. Enqvistin mukaan poliisilla ei ole resursseja kammata sosiaalista mediaa kovin tarkasti muiden mahdollisten tallenteiden löytämiseksi.

– Jos tällaisia tallenteita näkee liikkuvan sosiaalisessa mediassa, otamme mielellämme vastaan tiedon niistä ja myös linkin tähän materiaaliin, Enqvist sanoo.

Malttia spekulointiin

Poliisi toivoo malttia tapahtumien spekulointiin sosiaalisessa mediassa. 

– Videoltakin näkyy, että kyseessä oli hyvin nuoria henkilöitä ja tällaiset tilanteet voivat syntyä pienestä ja mitättömästä asiasta, Enqvist toteaa.

– Poliisi ei voi ottaa tällä hetkellä kantaa mahdollisiin motiiveihin tai syihin, koska sellaisia ei ole tiedossa. Lausumme motiiveista vasta, kun tiedämme siitä jotakin varmaa.

Katso myös: Syksyllä 2019 jHJK:n ja FC Lahden huligaanit ottavat yhteen väkivaltaisesti. 

Suomalaiset jalkapallohuligaanit ottivat rajusti yhteen –"Tapa se nyt!" 4:22
Oheinen video huligaanien yhteenotosta ei liity Helsinki Cupin tapahtumiin ja ei sovi herkimmille.

Lue myös:

    Uusimmat