Mainos

Huumetakavarikot kaksinkertaistuneet Etelä-Suomessa

Eteläinen tullipiiri on paljastanut tammi-huhtikuussa kaikkiaan 134 huumeiden salakuljetusyritystä, joissa on ollut epäiltynä yhteensä 124 henkilöä. Viime vuonna vastaavana aikana salakuljetusyrityksiä oli 78 ja epäiltyjä 75. Tullipiiristä kerrotaan, että huumeita on löydetty entistä enemmän postilähetyksistä.

Huumetakavarikot lisääntyvät etelässä

Huumeita takavarikoitiin tullipiirin alueella reilut 180 kiloa. Viime vuonna takavarikoitu määrä oli - yhden Hollantiin matkalla olleen 450 kilon marihuanalastin lisäksi - noin 130 kiloa. Amfetamiinia on löydetty puolitoista kiloa. Lähes kaikkien erien lähtömaa on ollut Viro.

Viime vuonna amfetamiinia löydettiin kuusi kiloa. Hasista on takavarikoitu neljätoista kiloa, kun määrä viime vuonna oli vain neljä ja puoli kiloa. Suurin yksittäinen erä, noin kymmenen kiloa, löydettiin helmikuussa Virosta tulleen pakettiauton vararenkaasta. Kat-kasvia on tammi-huhtikuussa takavarikoitu 154 kiloa. Viime vuonna määrä oli 103 kiloa. Kasvia tuodaan yleensä lentoteitse Britanniasta ja Hollannista. Suurimmat erät, 29 ja 23 kiloa, löytyivät Lontoosta tulleiden ulkomaalaisten henkilöiden matkatavaroista tammikuussa ja huhtikuussa.

Huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä on takavarikoitu 5800 pilleriä, kun määrä viime vuonna oli 6200 pilleriä. Yleisimmin on löydetty Subutex-tabletteja. Tullin mukaan vahvojen Subutexien hinta on katukaupassa korkeampi kuin ekstaasitablettien. Helmikuussa suomalaiselta naiselta löydettiin yli 1200 Subutex-tablettia ja maaliskuussa suomalaiselta mieheltä yli 800 tablettia. Molemmissa tapauksissa 8 milligramman tabletit oli hankittu Ranskasta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.