Huumekuski kaahasi kilometritolkulla poliisia pakoon, kunnes piikkimatto hyydytti vauhdin

Mies pakeni poliisia Hämeenlinnassa valtaisaa ylinopeutta perjantaina iltapäivällä yli 20 kilometrin verran, kertoo Hämeen poliisi tiedotteessaan.

Poliisin partio oli pysäyttämässä autoa Vähäkkäläntiellä, mutta kuljettaja ampaisi karkuun ja ajoi 100–150 kilometrin tuntivauhtia alueilla, joiden nopeusrajoitus oli 40–80 km/h.

Pakenija ajoi Asemintiellä poliisin tielle laittamaan piikkimattoon, mutta matka ei vieläkään tyssännyt. Tyhjillä renkailla kuski ylsi Nuutilantielle, tarkemmin sanottuna tien ojaan. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Hämeen alueella oli muitakin päihtyneitä kaahareita liikenteessä perjantaina ja viime yönä. Lahdessa kuljettaja menetti auton hallinnan Nelostien ja valtatie 12:n rampissa kohti Lotilaa, ja ajautui ulos tieltä. Auto liukui 100 metriä pengeralueen yli katkaisten matkallaan liikennemerkin ja istutetun puun. Auto päätyi vaurioituneena ojaan, mutta kuski selvisi kolhuitta. Promilleja hän puhalsi poliisin alkometriin 1,9. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kolmostiellä mies ajoi 146 km/h-vauhtia 120:n alueella perjantai-iltana. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle, joten häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Katso video tammikuulta 2020: Taksikuski kaahasi poliiseja pakoon järkyttävää nopeutta – vasta piikkimatto pysäytti piittaamattoman autoilijan 
5:12

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja