Huumeita, alastonkuvia ja jatkuvaa juhlintaa – muistatko kaikki prinssi Harryn railakkaan nuoruuden käänteet?

Vaikka nykyään prinssi Harry on kunnostautunut kuninkaallisena, hänen nuoruutensa oli varsin vauhdikas ja täynnä kohuja. 

Prinssi Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan odottavat tällä hetkellä ensimmäistä lastaan. Lasketun ajan ollessa käsillä Meghan vetäytyi hiljattain julkisuudesta keskittyäkseen tulevaan synnytykseen, mutta Harry sen sijaan on nähty edustamassa muiden kuninkaallisten vierellä. 

Nykyään 34-vuotias Harry tuntuu hoitavan kuninkaallisia velvollisuuksiaan tunnollisesti, mutta näin ei kuitenkaan ole aina ollut. Prinssi Williamin pikkuveli, bileprinssinä tunnettu Harry aiheutti nuoruudessaan runsaasti harmaita hiuksia kuninkaalliselle perheelle. Nuori prinssi oli jatkuvasti otsikoissa villien edesottamustensa takia, ollen täysin vastakohta kypsään isoveljeensä verrattuna.

Uutiset Harryn ongelmista alkoivat levitä tämän ollessa teini-ikäinen. Harry kapinoi ja reagoi vahvasti äitinsä prinsessa Dianan traagiseen kuolemaan. Prinssi jäi koulussa kiinni kannabiksen käytöstä sekä häntä syytettiin kokeissa huijaamisesta. Harryn isä prinssi Charles jopa passitti poikansa pieneksi hetkeksi huumekuntoutukseen. Tämä johtui tosin pitkälti siitä, että huumeskandaalille haluttiin laittaa kunnollinen piste sekä varmistaa, ettei Harry enää koskaan ajautuisi samalle tielle. 

Muutamaa vuotta myöhemmin Harryn käytös kyseenalaistettiin jälleen, kun hänet kuvattiin naamiaisissa natsiasuun pukeutuneena. Armeijassa ollessaan Harrysta levisi video, jossa hän kutsui muita sotilaita loukkaavilla nimillä. Vaikka Harry pyysi anteeksi kumpaakin tapausta, ne jättivät jälkensä nuoren prinssin imagoon. 

2010-luvun vaihteessa prinssi William alkoi asettua aloilleen ja meni vuonna 2011 naimisiin pitkäaikaisen tyttöystävänsä Catherine Middletonin kanssa, josta tuli avioliiton myötä herttuatar Catherine. Harry sen sijaan pysyi lehtien otsikoissa ankaran juhlimisensa ansiosta. Esimerkiksi vuonna 2012 lehtien sivuilla levisivät kuvat alastomasta Harrysta juhlimassa Las Vegasissa, jotka aiheuttivat suurta häpeää kuninkaalliselle perheelle. 

Harry seurusteli pitkään niin ikään biletyttönä tunnetun zimbabwelaisen miljardöörin tyttären Chelsy Davyn kanssa. Pari seurusteli vuosien ajan ennen eroaan. Lähteiden mukaan Davy ei loppujen lopuksi halunnut kantaa harteillaan kuninkaallisuuden taakkaa, joka olisi langennut hänelle mikäli pariskunta olisi mennyt naimisiin. 

Oltuaan vuosien ajan villi ja vapaa, Harry on nyt onnistunut kääntämään elämänsä päälaelleen. Viime vuosien aikana prinssi on ottanut hoitaakseen enemmän kuninkaallisia tehtäviään ja keskittynyt tukemaan hänelle tärkeitä aatteita. 

Toukokuussa 2018 Harry meni naimisiin yhdysvaltalaisen näyttelijä Meghan Marklen kanssa, josta tuli puolestaan kuninkaallisen avioliiton myötä herttuatar Meghan. Kaksikko jakaa kiinnostuksen humanitääriseen työhön ja he ovat kumpikin kunnostautuneet tasa-arvon sekä ihmisoikeuksien peräänkuuluttajina. Lisäksi sekä Harry että Meghan ovat feministejä jotka haluavat kasvattaa myös lapsensa feministiksi, sukupuolesta riippumatta. 

Pariskunnan esikoisen lasketun ajan ollessa käsillä Harry on auttanut paljon vaimoaan. Prinssi on vähentänyt työtaakkaansa voidakseen olla mahdollisimman paljon Meghanin tukena sekä hän on ollut aktiivisesti mukana perheen uuden kodin valmistelussa. 

Kerrotaan, että myös kuningatar Elisabet on varsin ylpeä pojanpojastaan, josta on kasvanut kypsä mies joka elää merkityksellistä sekä vastuullista elämää. 

Lähde: CheatSheet

Lue myös:

    Uusimmat