Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen syntyi Lontoossa – tämä kaikki kuninkaallisesta vauvasta tiedetään

2:55
Herttuatar Meghan on tällä hetkellä brittimedian suosikkikohde

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoisesta on tihkunut pikkuisia tiedonmurusia kansalle. 

Maanantaina 6. toukokuuta uutisoitiin, että herttuatar Meghanin on synnyttänyt pojan. Kyseessä on herttuattaren ja hänen puolisonsa prinssi Harrynesikoinen.

Meghan jättäytyi hiljattain pois julkisuudesta keskittyäkseen tulevaan synnytykseen. Maanantaina 22. huhtikuuta uutisoitiin, että Meghanin äiti Doria Ragland saapui Lontooseen kotikaupungistaan Los Angelesista ollakseen tyttärensä tukena. 

Hovi tiedotti Meghanin olevan raskaana lokakuussa 2018. Tällöin kerrottiin ainoastaan, että herttuattaren laskettu aika on keväällä 2019. Julkisesti raskaudesta sekä vauvasta ei ole kerrottu juuri mitään, mutta kansalle on tihkunut silloin tällöin pieniä tiedonmurusia asiasta. 

Keräsimme kokoon merkittävimmät asiat, jotka Harryn ja Meghanin kuninkaallisesta pienokaisesta tiedetään. 

Laskettu aika

Herttuatar Meghan paljasti kuninkaalliselle fanille tammikuun puolivälissä olevansa kuudennella kuulla raskaana. Myöhemmin hän tarkensi muille ihmisille, että hänen laskettu aikansa on huhtikuun lopulla. Tätä paljastusta ennen herttuattaren lasketusta ajasta ei tiedetty muuta kuin sen olevan keväällä 2018. 

Perheen ensimmäinen yhteinen koti

Kensingtonin palatsi tiedotti marraskuussa, että Harry ja Meghan muuttavat palatsin mailla sijaitsevasta Nottingham Cottagesta uuteen kotiinsa Frogmore Cottageen. Herttuaparin uusi koti sijaitsee melko lähellä Windsorin linnaa. 

Sukupuolineutraali lastenhuone

Harry ja Meghan remontoivat vauvalleen ekoystävällisen sekä sukupuolineutraalin lastenhuoneen, jonka värimaailma liikkuu valkoisen sekä harmaan sävyissä. Huone tulee olemaan myös täynnä teknologiaa turvaikkunoiden sekä kameroiden kera, joita kaikkia sekä Meghan että Harry pystyvät hallinnoimaan puhelimillaan. Pariskunta käytti huoneen maalaukseen kerrotusti vegaanista maalia

Hyvästit perinteiselle valokuvaukselle

Toisin kuin prinssi William ja herttuatar Catherine tai prinssi Charles ja prinsessa Diana, Harry ja Meghan eivät päädy median valokuvattaviksi St. Marysin sairaalan Lindo-siiven edessä esikoisensa syntymän jälkeen. Sen sijaan he järjestävät oman valokuvauksen Windsorin linnassa sen jälkeen, kun he ovat saaneet juhlia esikoisensa syntymää yksityisesti perheenä. 

Missä Meghan synnyttää

Herttuatar Catherine on synnyttänyt kaikki kolme lastaan St. Marysin sairaalassa, kuten kuninkaallisilla perinteisesti on ollut tapana. Meghan ei näin tule kuitenkaan toimimaan, vaan hän on puhunut jopa kotisynnytyksestä. Maanantaina 6. toukokuuta kuitenkin uutisoitiin, että herttuattaren synnytys on käynnistynyt Lontoossa.

Vauva ei tule olemaan prinssi eikä prinsessa

On erittäin todennäköistä, ettei Harryn ja Meghanin vauvasta tule prinssiä eikä prinsessaa, vaan todennäköisemmin lordi tai lady. Perinteisesti Williamin ja Catherinenkin lapsista vain Georgella olisi oikeus prinssin titteliin, mutta kuningatar Elisabet linjasi vuonna 2013 Georgen syntymän jälkeen, että myös herttuaparin tulevat lapset voivat olla prinssejä tai prinsessoja. 

On kuitenkin melko todennäköistä, ettei kuningatar Elisabet antaisi moista lupaa Harryn ja Meghanin lapsille. 

Haussa amerikkalainen lastenhoitaja

Hiljattain uutisoitiin, että Harry ja Meghan etsisivät lastenhoitajaa tulevalle pienokaiselleen. Meghanin kerrottiin suosivan haussa amerikkalaista lastenhoitajaa ja lisäksi pariskunta on avoin ajatukselle siitä, että hoitaja olisi mies. Työhön palkattu lastenhoitaja asuisi kuninkaallisen perheen kanssa Frogmore Cottagessa ja tienaisi noin 80 000 euroa vuodessa, työkokemuksestaan riippuen.

– Meghan oli selkeä kertoessaan värvääjille, että hän suosii amerikkalaista hakijaa britin sijaan, sillä hän haluaa hoitajan tuntevan olevansa osa perhettä sen sijaan, että hän olisi uniformuinen henkilökunnan jäsen, kuninkaallisia läheinen lähde kertoo. 

Lähteet: Time, Livingly

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja