Tuntemattomasta keikkanäyttelijästä kohukuninkaalliseksi – näin järisyttävällä tavalla 40 vuotta täyttävän Meghanin elämä on muuttunut vuosikymmenessä

8:01
Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljastaa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista

Herttuatar Meghanin elämä on 40-vuotiaana ökyjulkkiksena täysin erilaista, kuin 30-vuotiaana keikkanäyttelijänä. 

Herttuatar Meghan viettää keskiviikkona 4. elokuuta 40-vuotissyntymäpäiviään. Meghanin kerrotaan aikovan viettää syntymäpäiviään matalalla profiililla perheensä kanssa, mutta prinssi Harryn kerrotaan Mirrorin mukaan suunnitelleen vievän rakkaansa yhteiselle ja intiimille "pakomatkalle". 

Vuosikymmenen aikana Meghanin elämässä on tapahtunut valtavasti. Nykyään herttuattaren tittelin omaava Meghan asustaa hulppeassa kartanossa Kalifornian Monteciton ökyalueella aviomiehensä, prinssi Harryn ja parin kahden lapsen 2-vuotiaan Archien ja kesäkuussa syntyneen Lilibet Dianan kanssa. 

Kymmenen vuotta sitten, Meghanin täyttäessä 30 vuotta, hän oli osa-aikainen näyttelijä ja asui tuolloinkin Kaliforniassa kihlattunsa, televisiotuottaja Trevor Engelsonin kanssa. Meghan oli näihin aikoihin Pukumiehet-sarjan ensimmäisellä promootiokiertueella, joka myöhemmin löi läpi kansainvälisesti ja teki Meghanistakin Hollywood-tason näyttelijän.

Tätä ennen Meghanin ura oli koostunut yksittäisistä rooleista ja matalan budjetin televisiosarjoista sekä elokuvista. Eräässä elokuvassa Meghanin roolihahmolla ei ollut edes nimeä, vaan hänet oli mainittu lopputeksteissä tittelillä "Hot Girl" (suom. kuuma tyttö). Meghan toimi myös "matkalaukkutyttönä" Ota tai jätä -ohjelmassa. Ennen läpimurtoaan Meghan oli harkinnut alanvaihtoa ja työskenteli muun muassa freelancer-kalligraafikkona. Pukumiehet-sarjassa Meghan oli mukana vuosina 2011-2018. 

Pukumiehet-sarjaa kuvattiin Kanadan Torontossa, jonne Meghan muutti ja aloitti näin etäsuhteen kihlattunsa Engelsonin kanssa. Torontoon muuton myötä Meghan pääsi osaksi paikallisia seurapiirejä ja tutustui muun muassa Kanadan nykyisen pääministerin Justin Trudeaun Sophie-vaimoon sekä stylisti Jessica Mulroneyn kanssa. 

Syyskuussa 2011 Meghan ja Engelson juhlivat häitään Jamaikalla. Pari oli tavannut toisensa Meghanin ollessa 23-vuotias ja viisi vuotta vanhemmasta, televisioalalla kokemusta keränneestä Engelsonista tuli tavallaan myös Meghanin mentori.

Liitto ei kestänyt kuitenkaan kauaa, vaan kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2013 pari ilmoitti eroavansa. Avioliitto kesti virallisesti vain 23 kuukautta. 

Meghan jatkoi työtään Pukumiehet-näyttelijänä ja asui yhä Torontossa. Vuonna 2016 Meghan tapasi Harryn yhteisen ystävän järjestämillä sokkotreffeillä, jotka muuttivat naisen elämän lopullisesti. Kaksikko rakastui toisiinsa välittömästi ja vuonna 2017 he edustivat ensimmäistä kertaa julkisesti yhdessä Invictus Gamesissa. Kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Meghan tapasi ensimmäistä kertaa Harryn kuningatarisoäidin Elisabetin, pari ilmoitti kihlauksestaan marraskuussa 2017. Meghan muutti asumaan vakituisesti Lontooseen. 

Vuoden 2018 toukokuussa Meghan ja Harry sanoivat toisilleen tahdoin hulppein menoin Windsorissa St. Georgen kappelissa. Häitä seurasi kansainvälisesti television välityksellä noin 18 miljoonaa ihmistä. Meghan sai tittelikseen Sussexin herttuatar. 

Näin ollen Meghanista tuli virallinen osa kuninkaallista perhettä ja hän aloitti myös edustustyönsä muiden kuninkaallisten rinnalla. Saman vuoden syksyllä ilmoitettiin Meghanin odottavan esikoistaan ja toukokuussa 2019 herttuaparin esikoinen Archie syntyi. 

Meghan ja Harry jatkoivat työtään ja elämäänsä kuninkaallisina aina tammikuuhun 2020 asti, jolloin maailma järkkyi parin kohuilmoituksesta, että he aikovat astua syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Lupaus laitettiin toteen muutamaa kuukautta myöhemmin maaliskuussa, jolloin Meghan ja Harry edustivat viimeistä kertaa kuninkaallisissa tehtävissään. Tämän jälkeen he hyppäsivät lentokoneeseen ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan esikoisensa Archien kanssa. Ensin Harry ja Meghan suuntasivat Kanadaan, josta pari kuitenkin siirtyi pian Yhdysvaltojen Kaliforniaan. Noin 14 miljoonan dollarin (vajaa 12 miljoonan euron) arvoinen koti superjulkkiksia vilisevältä asuinalueelta Montecitosta löytyi kesällä 2020. 

Nykyään Meghan ja Harry tekevät töitä sekä perustamansa Archewell-järjestön kautta, kuin myös ovat solmineet useita erittäin rahanarvoisia yhteistyösopimuksia kansainvälisten yritysjättien kanssa, joihin lukeutuvat muun muassa Spotify sekä Netflix. 

Kuninkaallisen perheen kanssa välit ovat tällä hetkellä varsin hiertyneet, sillä lähteiden mukaan herttuaparin poistuminen kuninkaallisesta elämästä ei sujunut aivan kaikkien mielen mukaan. Puolentoista vuoden aikana uutiset ovatkin vilisseet Meghanin ja Harryn merkittävästi huonontuneista väleistä kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa. Lisäpontta spekulaatioille antoi muun muassa parin antama kohuhaastattelu naapurissaan asuvalle juontaja Oprah Winfreylle vuoden 2021 maaliskuussa, jossa pari avasi julkisesti painavia syitään sille, miksi jätti hovin elämän Iso-Britanniassa taakseen. Meghan ei ole vieraillut aviomiehensä kotimaassa sen jälkeen, kun poistui hovista. 

Kesäkuussa 2021 pari toivotti tervetulleeksi tyttärensä Lilibet Dianan. Lähteiden mukaan Meghan ja Harry haluaisivat kastaa tyttärensä Windsorissa, joten voi olla, että Meghan nähdään vielä 40-vuotisjuhlavuonnaan vierailemassa pitkästä aikaa Iso-Britanniassa. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja