Mainos

Huumeet kulkevat maan alla Meksikosta Yhdysvaltoihin

Huumeiden salakuljetus Meksikosta Yhdysvaltoihin vaikuttaa kulkevan yhä useammin maan alla.

Maiden poliisit ovat löytäneet jälleen yhden rajan alittavan huumetunnelin. Meksikon Tijuanasta kalifornialaiseen San Diegoon kaivetulla tunnelilla on pituutta 365 metriä.

Tunnelin päistä, rajan pinnasta löydetyistä varastoista on takavarikoitu yhteensä 15 tonnia marijuanaa. Takavarikon koolla mitattuna löydetty tunneli on yksi tärkeimmistä salakuljetusreiteistä, joka maiden rajalta on löydetty.

Poliisioperaatiossa pidätettiin ainakin kaksi ihmistä Yhdysvaltain puolella. Meksikon poliisi ei ole ilmoittanut pidätyksistä.

Löydetty tunneli oli varustettu sähköllä ja tuuletusjärjestelmällä. Varustuksen perusteella viranomaiset uskovat tunnelin kuuluneen Sinaloa-kartellille, joka on yksi Meksikon vahvimmista huumekartelleista.

Merkittävä osa huumeiden salakuljetuksesta Yhdysvaltoihin kulkee Tijuanan kautta. Vuosi sitten viranomaiset löysivät kaksi rajan ali San Diegoon kaivettua tunnelia.

Viimeisten kolmen vuoden aikana Meksikon ja Yhdysvaltojen väliseltä, yli 3 000 kilometrin pituiselta rajalta on löydetty yhteensä 70 huumetunnelia.

(MTV3 - Reuters - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.