Mainos

Hurrikaani Ike heikentyi - ehkä vain hetkeksi

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Ike on heikentynyt viisiportaisella asteikolla mitattuna ensimmäisen luokan hurrikaaniksi. Hurrikaani saattaa kuitenkin voimistua jälleen, kun se etenee Meksikonlahden lämpimien vesien ylle.

Hurrikaani Ike pyyhkäisi Kuuban länsiosan yli heikentyneenä, mutta silti se repi kattoja ja tuhosi kahvi- ja sokeriruokoviljelmiä. Idempänä sijaitsevan pääkaupungin Havannan asukkaita evakuoitiin.

Ike oli laantunut kakkosluokan hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla, kun se iski Kuuban koillisrannikolle sunnuntai-iltana. Televisiossa näytettiin, kuinka aallot löivät rantavalleihin ja nousivat viisikerroksisen talon korkeudelle ennen ryöpsähtämistään Baracoan kaupungin kaduille.

Tuuli riepoi juuri kypsymässä olleet kahvinpavut pensaista, tuhosi sokeriruokoviljelmiä ja lamautti nikkeliteollisuuden. Kuuban viranomaisten mukaan Iken tieltä on evakuoitu yli miljoona ihmistä.

Haitissa Iken nostattamat tulvat surmasivat yli 60 ihmistä. Uhriluvun pelätään vielä nousevan, sillä myrskyn pahiten koettelema Cabaretin kaupunki maan pohjoisosassa on lähes kokonaan tulvavesien peittämä.

Lue myös:

(MTV3-STT-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.