Hurja uroskenguru yritti hukuttaa koiran – omistajan itsepuolustustaidot joutuivat todelliseen testiin

Hurja uroskenguru yritti hukuttaa koiran – miehen itsepuolustustaidot joutuivat todelliseen tulikokeeseen 0:41
Näin vaarallinen tilanne kengurun kanssa eteni.

Uroskenguru oli hukuttaa miehen ja tämän koiran kesken aamulenkin.

Australialaismiehen aamulenkki koirien kanssa sai hurjan käänteen viime viikonloppuna. Mick Moloneyn Hatchi-niminen koira katosi kesken sunnuntain aamulenkin miehen näkökentästä Murray-joella Victoriassa, Australian kaakkoisosassa.

Katoamista seuranneesta eri eläinlajien välisestä kahakasta ovat uutisoineet useat mediat, kuten New York Post ja Newsweek.

"Se vain tuijotti minua"

Mick pysähtyi joenpenkalle etsimään koiraansa. Hän huomasi, että muut hänen koiransa käyttäytyivät oudon hiljaisesti. Sitten hän näki reilusti yli kaksimetrisen uroskengurun, joka tuijotti häntä joesta. Kengurun lihakset värisivät sen kostean turkin alla.

– Näin kengurun ja sen käsivarret olivat vedessä. Se vain tuijotti minua, Mick muistelee kengurun outoa käytöstä joella.

Sitten Mickin koira Hatchi ilmaantui pärskien pinnan alta. 

– Hatchi ilmaantui pintaan haukkoen happea. Vettä valui sen suusta ja se huusi täyttä kurkkua, Mick muistelee hurjaa tilannetta.

Mick on ammatiltaan entinen poliisi ja innokas taistelulajien harrastaja. Hän ei aikaillut hetkeäkään, kun oman lemmikin henki oli uhattuna, ei vaikka vihaisen uroskengurun lähestyminen olisi lähes varma lupaus selkäsaunasta.

Video, jossa hurjistunut uroskenguru yrittää ensin hukuttaa Mickin koiran ja sitten vielä itse Mickin, on kerännyt TikTokissa yli 2,5 miljoonaa katselukertaa. Video on sittemmin poistettu sivustolta. Voit katsoa sen yltä.

– Älä koskaan lyö kengurua turpaan, se todellakin sattuu… Mick kirjoitti myöhemmin Facebookiin jakamaansa julkaisuun tapauksesta. 

Kenguru puolusti itseään 

Newsweek kertoo, että kengurut hyökkäävät ihmisten kimppuun suhteellisen harvoin, mutta jopa hengenvaarallisia tilanteita tapahtuu aina silloin tällöin. 

Mick käytti painissaan kengurua vastaan taitoja, joita oli oppinut brasilialaisen jujutsun tunneilta. Keskittyminen tatamilla ilmeisesti auttoi, koska Mick selviytyi hurjasta tilanteesta hengissä.

– Sain muutaman naarmun. Käsivarttani sattui loppupäivän, Mick kertoo.

Monet ovat kuitenkin verkossa tuominneet Mickin välinpitämättömyyden.

– Pidä koirasi kiinni, niin koko tilanne olisi voitu välttää, eräs kritisoi.

– Kenguru puolusti itseään ja aivan oikeutetusti kahdelta pölkkypäältä, kommentoi toinen.

– Voit olla kiitollinen, ettei kenguru työntänyt koiraasi pohjaan ja astunut sen päälle seisomaan, huomautti kolmas. 

– Ne voivat hukuttaa saalistajina pitämiään eläimiä, joten videon äijä todellakin pelasti koiransa hengen, eräs Australian villieläimiin erikoistunut asiantuntija kommentoi videota.

Erehtyi luulemaan toiseksi uroskenguruksi?

Karl Vernes, ekologian apulaisprofessori Australian New Englandin yliopiston ympäristö- ja maaseututieteiden korkeakoulusta, kertoo, että useimmat kenguruhyökkäykset johtuvat siitä, että lauman johtavat uroskengurut erehtyvät luulemaan ihmistä toiseksi uroskenguruksi ja puolustavat reviiriään. 

– Ne ovat voimakkaita eläimiä. Useimmat hyökkäykset, joissa eläin potkaisee ihmistä, johtavat ruhjeisiin ja jalkojen terävien kynsien aiheuttamiin syviin haavoihin, Vernes kertoo. 

Kenguruihin erikoistunut tutkija Graeme Coulson Melbournen yliopistosta kertoo, että ei ole epätavanomaista, että kenguru hakeutuu veteen turvaan kokiessaan itsensä uhatuksi, esimerkiksi paetessaan saalistavia dingoja. 

– Sillä on voimakas selviytymisvietti. Kookkaan uroksen kohdalla on hyvin mahdollista, että ne voivat hukuttaa koirankin kokoisia eläimiä. Jos koira ui niiden perään, on kenguruilla voimakkaat käsivarret ja pitkät kynnet, hän kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat