Brittiläiset eläinsuojelijat paljastivat vuoden 2022 mieleenpainuvimmat pelastukset: "Yksi omituisimmista, joita olen nähnyt"

Eläinsuojelijat paljastivat vuoden 2022 oudoimmat pelastukset 1:33
Eläinsuojelijat paljastivat vuoden 2022 oudoimmat pelastukset.

Pikaruokalassa luikerteleva boa ja vaijeriliukuva lokki – nämä pelastukset eläinsuojeluseuralla on jäänyt muistiin viime vuodesta.

Isossa-Britanniassa toimiva eläinsuojeluseura The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) jakoi oudoimpia ja samalla ihastuttavimpia eläintenpelastustapauksia, joihin heidät kutsuttiin vuoden 2022 aikana.

Independent-julkaisu kirjoittaa, että näihin tapauksiin lukeutuivat muun muassa tuhansia kilometrejä banaanien seassa matkustanut sammakko sekä viemäriputkesta grillipihdeillä pelastettu siili.

Katso yllä olevalta videolta RSPCA:n taltioimia pelastuksia.

Hylkeet pinteessä

Ensimmäisten pelastettavien joukkoon kuului kuuden kuukauden ikäinen hylje nimeltään Nacho, joka ilmestyi joenpenkalle Bristolissa tammikuussa.

– On todennäköistä, että hylje löysi tiensä sinne uimalla vastavirtaan rannikolta, RSPCA:n villieläinten valvoja Paul Oaten kommentoi.

Vain kaksi päivää tämän jälkeen toinen hylkeenpentu löydettiin kallion kielekkeeltä sodanaikaisen bunkkerin viereltä, 15 metriä rannan yläpuolella.

– Olin melko yllättynyt löytäessäni hylkeen niin korkealta – se oli varmaan vain tehnyt väärän käännöksen ja seurannut sitten rannikkopolkua ennen kuin päätyi kallion reunalle, RSPCA:ssa toimiva Amy Pellegrini kertoo.

Kettuja pää jumissa

Yksi kantavista teemoista RSPCA:n viime vuoden pelastustehtävissä olivat ketut, jotka olivat jumittaneet päänsä erilaisiin asioihin ja paikkoihin.

Helmikuussa Essexissä pelastettiin päänsä kastelukannuun jumittanut naaraskettu ja myöhemmin samassa kuussa Lontoossa kettu, jonka pää oli jäänyt kiinni metalliseen koiranruokapurkkiin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Useampi kuin yksi kettu oli pää jumissa vanhan renkaan keskellä, kuten Lontoossa vajaan hiipinyt ketunpoikanen.

– Asukkaat löysivät vajasta myös ketun siskon, joka tarkkaili jännittyneenä veljeään, pelastukseen osallistunut Rodney Kenny kertoo.

Kennyn mukaan tilanteessa ei ollut aikaa jahkailulle, sillä kettu oli todennäköisesti ollut jumissa jo useita päiviä ilman ruokaa tai vettä. Kettu saatiin onneksi ripeästi irti saippuaveden avulla ja sisarukset toimitettiin saamaan hoitoa.

Luovuutta vaativia pelastuksia

Huhtikuussa Sunderlandissa nähtiin melko näyttävä pelastus, kun lokki jäi jalkaansa tarrautuneesta vieheestä kiinni puhelinlinjaan.

– Se oli yksi omituisimmista pelastuksista, joita olen nähnyt, RSPCA:n tarkastaja Kirsty Keogh-Laws kommentoi. 

Palomiehet vetivät linnun turvaan heittoköyden avulla, ikään kuin lintu olisi lipunut alas johtoa pitkin vaijeriliukuna.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Elokuussa pelastajat vetivät siilin ulos avoimesta viemäristä grillipihdeillä Hullin kaupungissa.

– Se oli hienoa tiimityötä… se sisälsi hieman lempeää suostuttelua ja vähän BBQ-pihtien käyttöä irrottaaksemme sen varovasti viemäristä, RSPCA:ssa toimiva Gary Cotton kertoo.

Cotton ja yhdistyksessä toimiva pelastaja Laura Barber tarkastivat siilin kunnon ja vapauttivat sen sitten takaisin luontoon.

Palokunta jouduttiin hälyyttämään myös toisen siilin pelastukseksi syyskuussa, kun se kompuroi vajaan kahdeksan metrin syvyiseen, historialliseen "jäähuoneeseen" Pohjois-Yorkshiressa.

Tarkastaja Thomas Hutton kertoo, että syvä kaivo kaivettiin 1800-luvulla käytettäväksi jään varastointiin kesäisin, ja vaikka se ei ole enää käytössä, se on säilytetty vierailijoille.

– Tämä pieni vierailija ei kuitenkaan päässyt takaisin ulos pudottuaan jäätaloon, joten meidän piti kiivetä alas pelastamaan se. Onneksi se ei loukkaantunut, Hutton kommentoi.

Eksoottisia eläimiä hämmentävissä paikoissa

Länsi-Sussexissa McDonald'sin listalle meinasi päätyä jotain hyvinkin eksoottista, kun asiakkaat bongasivat ravintolassa luikertelevan, puolentoista metrin pituisen boa-käärmeen. 

Myrkytön mutta eksoottinen käärme toimitettiin henkilökunnalle, jotka asettivat sen laatikkoon odottamaan RSPCA:n noutoa.

Syyskuussa RSPCA päätyi pelastamaan Dominikaanisesta tasavallasta vajaat 7000 kilometriä Isoon-Britanniaan matkustanutta puusammakkoa.

– Purimme ostoksia keittiössä ja vaimoni kääntyi puoleeni ja sanoi "katso, banaaneissa on sammakko" ja minä sanoin "anteeksi, mitä banaaneissa on?", Staffordshiressa asuva Iain Holloway kertoo.

Sammakon pelastanut Jonny Wood kommentoi sammakon olleen hyvässä kunnossa huolimatta pitkästä matkastaan.

Katso myös: Virginiassa erikoinen poliisioperaatio – karkuteille lähtenyttä laamaa varten piti hälyttää helikopteri ja infrapunakamera: ”Se on aika sisukas leidivanhus”

Virginiassa erikoinen poliisioperaatio – karkuteille lähtenyttä laamaa varten piti hälyttää helikopteri ja infrapunakamera: ”Se on aika sisukas leidivanhus” 1:21
Poliisit joutuivat turvautumaan helikoptereihin, infrapunakameroihin ja apujoukkoihin yrittäessään saada kiinni laaman Virginiassa Yhdysvalloissa.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat