Naapurusto järkyttyi löydettyään huonokuntoisen kenguruvauvan autokatoksesta Yhdysvalloissa: "Se näytti pelokkaalta ja eksyneeltä"

Naapurusto järkyttynyt löydettyään huonokuntoisen kenguruvauvan autokatoksesta: ” Se näytti pelokkaalta ja eksyneeltä” 1:50
Videolla materiaalia Jack-poloisesta ja naapuruston kommentit tapahtumista.

Kahdeksankuukautisen kenguruvauvan nähtiin pomppivan katua pitkin Yhdysvalloissa tiistaiaamuna.

Brandi Blairin mies järkyttyi ajaessaan töihin tiistaiaamuna, kun kadulle auton eteen pomppi yllättäen pieni kenguru. Blrair ja tämän mies asuvat Yhdysvalloissa Monroen kaupungissa Washingtonissa. Kenguruita ei juuri tavata luontaisesti muualla kuin Australiassa ja Uudessa-Guineassa.

– Hän uskoi nähneensä kengurun, mutta sitten taas toisaalta, miksi kenguru hyppisi kadulla täällä Monroessa? Brandi kertoo miehensä ensireaktiosta.

Naapurusto päätyi kuitenkin perustamaan etsintäpartioita jäljittääkseen kengurunpoikaa. Mukana oli myös Mackenzie Acker ja hänen lapsensa.

– Siinä iässä ne ovat vielä hyvin haavoittuvaisia. Ne juovat yhä äidinmaitoa, MackKenzie kertoo. Kahdeksankuukautinen kengurunpoika on vasta hypännyt pois emonsa pussukasta ja palaa sinne edelleen päivittäin hakemaan maitoa ja lepäämään.

– Se tarvitsee jonkinlaisen pussin korvikkeen vielä tässä kohtaa. On todella vaarallista sille olla näin erilaisessa ilmastossa ja erilaisten eläinten ympäröimänä, Mackenzie pohtii.

Lopulta pienokainen löydettiin värjöttelemästä autokatoksen alta ja virkavalta kutsuttiin apuun.

Kenguruvauva herätti tunteita

– Se näytti pelokkaalta ja eksyneeltä, kertoo naapuruston etsintäpartioissa mukana ollut Annalisa Kariniemi.

Kengurun omistaja löydettiin myös. Hänen mukaansa kengurun nimi on Jack ja hän oli vasta edellisenä iltana ostanut sen kengurunkasvattajalta Arlingtonista. Yöllä Jack oli alkanut käyttäytyä levottomasti. Se oli viety pihalle tekemään tarpeita, mistä se oli karannut.

Niin kuin moni muu haastateltu, myös naapuri Kathy Helgeson on vihainen tapahtuneesta. Hänen mielestään kenguru ei ole lemmikkieläin.

– Ei, ei missään nimessä! Minun mielestäni sellainen eläin ei ole lemmikki, hän sanoo.

Joissakin Yhdysvaltojen osavaltioissa on sallittua pitää eksoottisia eläimiä lemmikkeinä. Washingtonissa se on sallittua luvan kanssa. Monroen kaupungissa on kuitenkin säädös, joka kieltää eksoottisten eläinten omistamisen. Kenguru lukeutuu eksoottiseksi eläimeksi.

Tuntien väsyttämisen jälkeen Jack saatiin viimein satimeen ja vietiin villieläinsairaalaan tarkistettavaksi. Viimeisimpien tietojen mukaan sen kunto ei ole hyvä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat