Hurja tilanne Kotkassa: Huumekuski ajoi moottoritietä väärään suuntaan kovaa vauhtia – poliisi pysäytti ampumalla ja kiilaamalla autoa

Poliisi on pysäyttänyt rattijuopon viime yönä kiilaamalla ja käyttämällä asetta rattijuopon autoon, tiedottaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisi sai useita ilmoituksia viime yönä hieman ennen neljää Valtatie 7:llä vastaantulevien kaistaa suurella ylinopeudella ajaneesta punaisesta Volkswagen Golf -merkkisestä henkilöautosta.

Lähistöllä ollut poliisipartio pääsi nopeasti auton perään ja tavoitti sen noin 15 kilometrin päästä Pyhtäällä Siltakylän liittymän kohdilla. Tuolloin auto pysähtyi havaittuaan poliisiauton, mutta lähti liikkeelle uudestaan.

Tässä vaiheessa poliisi ampui yhden laukauksen auton renkaaseen, jonka jälkeen rattijuoppo pyrki kuitenkin jatkamaan matkaansa tyhjentyneestä renkaasta huolimatta. Tällöin poliisi kiilasi auton poliisiautolla ja auto saatiin pysähtymään.

Auton kuljettaja otettiin kiinni ilman vastarintaa. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Useita tapon yrityksiä

Poliisin mukaan autoa kuljetti 40-vuotias paikkakuntalainen mies, joka puhalsi alkometriin 1,8 promillen lukeman. Lisäksi miehen epäillään käyttäneen amfetamiinia.

– Poliisin tiedossa on jo useita autoilijoita, joita kyseinen Volkswagen oli tullut vastaan, mutta poliisi pyytää lisää havaintoja tapahtumasta muilta tienkäyttäjiltä ja etenkin niiltä, jotka ovat joutuneet tilanteessa vaaraan. Poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0504479574, tiedotteessa todetaan.

Miehen epäillään syyllistyneen useisiin tapon yrityksiin, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Lisäksi valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää poliisin aseenkäytön laillisuuden tilanteessa.

Olitko paikalla tai todistitko silmitöntä kaahausta?


Lue myös:

    Uusimmat