Mainos

Huono sisäilma tulee kalliiksi

Rakennusten huono sisäilma käy kalliiksi kansanterveydelle ja -taloudelle. Huono sisäilma pilaa terveyttä, vähentää viihtyisyyttä, laskee tuottavuutta ja alentaa kiinteistöjen arvoa. Sen kansantaloudelle vuosittain aiheuttamat kustannukset ovat Sisäilmayhdistys ry.:n arvion mukaan noin kolme miljardia euroa.

Nämä taloudelliset seuraukset ovat samaa suuruusluokkaa kuin maamme kiinteistöjen vuotuiset lämmityskustannukset. Jokainen kiinteistön omistaja on kiinnostunut energiakustannuksista ja halukas toimimaan alentaakseen niitä. Toistaiseksi vain harva heistä välittää sisäilman laadusta, sanotaan Sisäilmayhdistyksestä.

Ihmiset viettävät sisätiloissa noin 90 prosenttia ajastaan. Siksi sisäilman huono laatu näkyy välittöminä seurauksina hyvinvoinnissa.

Jatkuvasti hengitettynä epäpuhdas sisäilma lisää sairastamista, vie työkykyä ja vakavimmillaan aiheuttaa jopa kuolemaan johtavia sairauksia. Yksinomaan kosteusvaurioiden ja homeiden aiheuttamien hengityssairauksien suorat terveydenhoitokustannukset ovat STAKES:in selvityksen mukaan Suomessa miltei 100 miljoonaa euroa ja 64 000 menetettyä työpäivää vuodessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.