Huml laukoi Kärpät seitsemänteen taivaaseen

Tapparalla oli mahdollisuus varmistaa seuran kuudestoista mestaruus kotihallissa Hakametsässä Tampereella perjantaina. Kärpät ryösti tilaisuuden ja siirsi ratkaisun lauantaiksi Oulun Raksilaan 3-2-voitolla.

Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 3-3, joten lauantain ottelun voittaja on kuluvan kauden jääkiekkoliigan mestari.

Liigamestaruus ratkeaa ensimmäisen kerran seitsemännestä finaalissa. Sen sinetöi Kärppien 3-2-osuman kolmannessa erässä tehnyt Ivan Huml. Osuma katkaisi Tapparan raivoisan kirin , joka toi joukkueen 2-2:een.

Tappara rynnisti kotihallissaan heti alusta pitäen lujaa, mutta Kärpät vastasi siihen koko joukkueen tarkalla ja uhrautuvalla puolustuksella, jota tuki 23 laukausta pysäyttäneen Tomi Karhusen varma torjuntatyöskentely sekä erinomainen alivoimapeli.

Kärpät otti ottelussa seitsemän kaksiminuuttista, mutta Tappara sai aikaiseksi vain yhden ylivoimamaalin.

Kärpät karkasi avauserässä 2-0-johtoon. Juhamatti Aaltonen sivalsi 1-0-maalin ylivoimalla noustuaan laidasta maalille ja jallitettuaan Tappara-pakki Johan Larssonin.

Kärppien 2-0-maali syntyi vajaat kaksi minuuttia ennen erän loppua, kun Atte Ohtamaan rannelaukaus upposi rahtusen helponnäköisesti ohi Tapparan Juha Metsolan.

Kärpät hallitsi toista erää hienokseltaan. Maalinteko ei kuitenkaan onnistunut osin Metsolan hyvän torjuntavireen ansiosta. Ottelussa 26 kiekkoa torjunut Tappara-vahti pysäytti erän aikana muun muassa Julius Junttilan läpiajon.

Tappara menetti erässä jalkansa loukanneen puolustaja Larssonin.

Kuusela johti Tapparan kiriä

Tappara kavensi ottelun 1-2:een hetimmiten kolmannen erän alussa. Kiekko jäi toviksi paikalleen aloitusta seuranneen kamppailun aikana ja Kristian Kuusela pääsi livauttamaan sen Karhusen jalkojen välistä maaliin.

Jukka Voutilaisen 2-2-tasoitus räjäytti Hakametsän hallin, kun kolmatta erää oli takana kymmenen minuuttia. Voutilainen ohjasi ylivoimalla kiekon maalin edustalta Kuuselan tarkan syötön päätteeksi ohi Karhusen.

Tappara-fanien illan synkensi Huml vain kaksi minuuttia myöhemmin. Hän sai kiekon siniviivalla, luisteli parin potkun verran maalin suuntaan ja junttasi ylivoimalla 3-2-maalin. Kiekon Humlille kaivoivat Ben Maxwell ja Toni Kähkönen.

Jääkiekon SM-liigan kuudes loppuottelu (neljällä voitolla mestariksi):

Tappara-Kärpät 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)
Voitot 3-3.

1. erä:
4.37 Juhamatti Aaltonen (Ville Pokka-Lasse Kukkonen) 0-1 yv, 18.30 Atte Ohtamaa (Ari Vallin-Julius Junttila) 0-2 tv.
Jäähyt: 3.40 Pasi Puistola T 2 min, 6.33 Adam Masuhr K 2 min, 17.02 Kukkonen K 2 min, 18.24 Jukka Voutilainen T 2 min.

2. erä:
Maaliton.
Jäähyt: 25.59 Masuhr K 2 min, 36.48 Pokka K 2 min.

3. erä:
46.07 Kristian Kuusela (Voutilainen) 1-2, 50.01 Voutilainen (Kuusela-Antti Erkinjuntti) 2-2 yv, 52.00 Ivan Huml (Ben Maxwell-Toni Kähkönen) 2-3 yv.
Jäähyt: 48.59 Masuhr K 2 min, 50.37 Jan-Mikael Järvinen T 2 min, 57.28 Ville Nieminen T 2+2 min, 57.28 Pokka K 2+2 min, 60.00 Joonas Kemppainen K 2 min.

Jäähyt yhteensä: Tappara 5x2 min=10 min, Kärpät 8x2 min=16 min.

Torjunnat: Juha Metsola T 7+11+8=26 poissa 58.43-60.00, Tomi Karhunen K 7+7+9=23.

Tuomarit: Jukka Hakkarainen-Jari Levonen (Masi Puolakka-Sakari Suominen).