Miestä syytetään äitinsä taposta Vantaalla – työnsi sormet silmiin

Miehelle vaaditaan rangaistusta äitinsä taposta Vantaalla viime lokakuussa. Syytettä käsiteltiin perjantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan 37-vuotias mies tappoi äitinsä kohdistamalla tähän voimakasta väkivaltaa.

Epäilty rikos tapahtui sunnuntaina 8. lokakuuta Leinelässä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa, jossa äiti ja poika molemmat asuivat. Poliisi kertoi tuolloin, että tehtävä asuntoon tuli sunnuntai-iltana puoli yhdeksän jälkeen. Ensihoidon yksikkö totesi uhrin kuolleeksi paikan päällä.

Syyttäjän mukaan mies oli lyönyt ja potkinut äitiään, viiltänyt tätä veitsellä päähän sekä hakannut äitinsä päätä voimakkaasti lattiaan. Lisäksi hän oli työntänyt sormensa uhrin silmiin.

Syyttäjän mukaan väkivalta tai ainakin suurin osa siitä tapahtui, kun uhri makasi lattialla ja syytetty istui hänen päällään. 

– (Syytetyn) on kohdistaessaan edellä kuvatulla tavalla voimakasta ja pitkäkestoista väkivaltaa (uhriin) tarkoittanut tappaa (uhrin) tai hänen on ainakin tullut ymmärtää, että hänen menettelynsä varsin todennäköinen seuraus on (uhrin) kuolema, syyttäjä kirjoitti haastehakemuksessaan.

Teon jälkeen mies soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi tappaneensa äitinsä.

Myöntää lievemmät rikokset

Kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle mies kiistää syytteen taposta, mutta myöntää syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen. Lisäksi hän katsoo olleensa teon aikaan syyntakeeton, minkä takia häntä ei tulisi tuomita rangaistukseen.

Mies myöntää istuneensa äitinsä keskivartalon päällä, lyöneensä tämän päätä useamman kerran lattiaan sekä työntäneensä sormensa äitinsä silmiin. Lisäksi hän myöntää potkaisseensa äitiään kaksi kertaa päähän.

– Teräasetta hän muistaa pitäneensä kädessään, mutta hän ei muista teräasetta käyttäneensä ja kiistää siten veitsellä viiltämisen ja pistämisen päähän, vastauksessa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat