Kärppien ratkaisija: En voi edes kuvitella huomisen tunnelmaa

Kärppien Ivan Huml ratkaisi SM-liigan kuudennen loppuottelun. Kärppähyökkääjä kalasti jäähyn ja iski 3-2-voittomaalin Tapparan verkkoon.

Hakametsässä oli ensimmäisen takaiskun jälkeen hiljaista. Päätöserässä kaikki muuttui. Yhtäkkiä kiekko oli Kärppien maalissa ja yleisö räjähti riemuun. Pari minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 2-2.

Mutta Kärpät on tyly joukkue. Huml kalasti Jan-Mikael Järviselle jäähyn, mikä tappoi Tappara-fanien riemun. Hallissa hiljeni täydellisesti, kun Huml tykitti saman ylivoiman aikana kiekon Juha Metsolan ohi.

– Sen energian tunsi, mikä Tapparalla oli takanaan. Tiesimme, että emme voineet vain istua, katsoa heidän pelaavan ja tekevän voittomaalin. Päätimme pelata samalla tavalla ja antaa heidän pakeilleen painetta. Saimme ryöstettyä pari kiekkoa ja pakotimme heidät jäähylle. Se oli iso ylivoimamaali, Huml kertasi osumaansa MTV Sportille.

Tamperelaisyleisö oli ehdottomasti kuudes kenttäpelaaja, kun Tapparalla oli hurmos päällä. Osat vaihtuvat lauantaina, kun Suomen mestaruus ratkeaa Raksilassa. Huml ei ole ennen pelannut pudotuspeleissä seitsemännessä pelissä.

– Odotan Raksilan yleisöltä paljon. Meteliä riittää varmasti, kuten on tähänkin asti. Mutta en voi edes kuvitella, millainen tunnelma seitsemännessä pelissä on.

Lue myös:

    Uusimmat