Leijonien ongelmakohta vaatii kipeästi ratkaisuja – asiantuntijalta kiehtova ehdotus Jesse Puljujärvestä: "Toisi suoraviivaisuutta"

Leijonaraati: Suomen yllätystappio kovan ruodinnan kohteena – Jukka Jaloselle kritiikkiä: "Se oli luokatonta" 12:12
Leijonaraati: Suomen yllätystappio kovan ruodinnan kohteena – Jukka Jaloselle kritiikkiä: "Se oli luokatonta".

Leijonaraadissa pohdittiin, mitä muutoksia Leijonien tehottomasti esiintyneeseen ykkösketjuun pitäisi tehdä. MTV Urheilun asiantuntija Janne Pesonen heitti ilmoille oman mielenkiintoisen näkemyksensä.

Jääkiekon MM-kisojen edetessä Leijonien peliesitykset ovat herättäneet enenevissä määrin keskustelua, mutta yksi puheenaihe ja kysymys on noussut muita suuremmaksi. Miksi Mikael Granlundin tähdittämän ykkösketjun peli ei ota kulkeakseen?

Tshekki-pelissä Granlundin rinnalla viilettivät Juha Jääskä ja Valtteri Puustinen, mutta jo seuraavaan otteluun Jääskän paikan ketjussa otti 18-vuotias Konsta Helenius.

Tämä kokeilu kesti kuitenkin vain kaksi ottelua ja torstaisessa Itävalta-ottelussa oli Jere Innalan vuoro kokeilla yhteispeliään Suomen NHL-miesten kanssa.

Tulos ja peli on kuitenkin ollut laihaa muutoksista huolimatta, mikä sai Leijonaraadin pohtimaan tärkeää kysymystä. Miten ykkösketjun peli saataisiin henkiin?

MTV Urheilun asiantuntijana toimiva Janne Pesonen nostaa esiin Jesse Puljujärven nimen.

– Kaipaisin pientä suoraviivaisuutta Granlundin ympärille. (Oliver) Kapasen kenttä on toiminut loistavasti, mutta lähtisin kuitenkin hakemaan joukkueen parasta ja kokeiltaisiin Puljujärven Jesseä sinne. Jesse voisi tuoda Mikelle vauhtia rinnalle ja tietynlaista suoraviivaisuutta. Hän on Pohjois-Amerikassa joutunut luomaan nahkaansa uudelleen. Hän viihtyy maalin edessä ja tykkää vähän painia siellä, Pesonen ehdottaa Huomenta Suomen Leijonaraadissa.

Puljujärven tieltä saisi väistyä Puustinen, sillä Pesonen näkee Jere Innalassa enemmän maalintekopotentiaalia.

– Kolmas voisi olla edelleenkin Innala. Hänellä on kuitenkin potentiaalia tehdä paljon maaleja. Vaikka ei ole vielä tullut, niin kyllä se siellä on olemassa. En voisi kuvitella parempaa syöttökonetta kuin Mikke siihen rinnalle, Pesonen pohtii.

Pääkuvan videolla Leijonaraadin mietteitä Leijonien Itävalta-tappion syistä ja jälkiseuraamuksista. 

Lue myös:

    Uusimmat