Hukkuiko treeni-into pimeyteen? Valmentaja vinkkaa, miten pitää motivaatiota yllä

Nämä asiat jokainen kuntosalilla käymiseen hurahtanut tunnistaa 0:45
Katso video: Nämä asiat jokainen kuntosaliin hurahtanut tunnistaa!

Näillä kuudella vinkillä jaksat liikkua läpi pimeiden kuukausien.

Talven pimeinä kuukausina saattaa olla vaikeaa pitää itsensä motivoituneena ja energisenä. Vuodenajan vaihtelut tuntuvat kehossa ja kaamosmasennus saattaa vaivata.

Yhdysvaltalainen personal trainer Stephanie Mansour jakoi Today-sivustolle kuusi vinkkiä, joilla selvitä vuoden synkimmistä kuukausista kadottamatta motivaatiota liikkumiseen.

1. Hanki treenikaveri

Aloita ystäväsi tai perheenjäsenesi kanssa yhteinen liikuntaharrastus. Treenikaverin kanssa on helpompi asettaa tavoitteita ja pitää niistä kiinni. Mansour vinkkaa, että kaksin harjoittelu on hauskempaa ja motivoivampaa, eikä treenien peruuntumisia pääse yhtä helposti tapahtumaan.

2. Ilmoittaudu ryhmäliikuntatunnille

Pimeinä kuukausina energiatasot saa helposti nousemaan myös isomman ryhmän voimalla. Mansour kehottaa ilmoittautumaan ryhmäliikuntatunnille, kuten zumbaan, pilatekseen, joogaan tai spinningiin. Ammattilaisen johdolla saat mielen pidettynä virkeänä ja motivoituneena.

3. Järjestä kotitreeni

Jos sää ulkona ei houkuta harjoittelemaan, järjestä kotitreeni. Netistä löytyvillä kattavilla jumppaohjelmilla saat tehokkaan kotitreenin tehtyä. Jos jumppaaminen ei innosta, niin tanssimalla saat energiatasot nousuun. Lempibiisit soimaan ja jalalla koreasti.

Katso videolta ohjeet kehonpainoharjoitteluun. Juttu jatkuu videon alla.

Kiinteydy nopealla ja tehokkaalla kehonpainotreenillä 4:17
Haluatko kiinteytyä ja laihtua? Testaa 7 helpon liikkeen kehonpainotreeni – supertehokasta ilman apuvälineitä.

4. Herää aikaisemmin

Nukkumalla kehosi palautuu edellispäivän haasteista, ja usein personal trainerit kehottavatkin ihmisiä panostamaan hyvään unen laatuun. Monsour vinkkaa muuttamaan unirytmiä niin, että liikuntaharrasteen ehtii tekemään valoisaan aikaan. Silloin kroppa on virkeimmillään, eikä treeni pääse häiritsemään nukkumaan menoa illalla.

5. Piristä treeniäsi uusilla varusteilla

Päivitä vaatekaappiasi uusilla kengillä tai värikkäillä treenivaatteilla. Laita vanhat kuntoilulaitteesi kiertoon ja hanki käytettynä itsellesi uusia. Netistä löytyy useita kierrätyssivustoja myös sporttituotteille.

6. Vaihda musiikkia

Samat kappaleet saattavat alkaa puuduttaa, jos niitä kuuntelee kuukaudesta toiseen. Kokeile erilaisia soittolistoja tai musiikkityylejä, niin saatat saada uudenlaista energiaa treeneihisi. Useilta musiikin suoratoistopalvelulta löytyy valmiita ammattilaisten rakentamia soittolistoja hyvään harjoitteluun.

Alla olevalla videolla asiantuntija vinkkaa selkäystävälliset tekniikat lumenluontiin.

Asiantuntija vinkkaa lumenluontiin selkäystävälliset tekniikat 4:46
Viiden jälkeen -ohjelmassa esiteltiin, miten lumenluonti onnistuu selän terveys huomioiden.


Lue myös:

    Uusimmat