Huippuohjastajasta tuli kyytiläinen – tunnistaisitko tässä asussa?

Ravipariskunta taipui hevosensa kanssa todella erilaiseen ja näyttävään lajiin. Katso upeat kuvat!

Suomen Vaunuhistoriallinen Seura järjesti sunnuntaina toista vuotta peräkkäin perinneajot Oitbackan kartanolla Kirkkonummella. Mukana oli 15 valjakkoa, jotka olivat toinen toistaan upeampia perinteikkäitä ilmestyksiä.

– Tapahtuman tarkoituksena oli kerätä alan harrastajia mukavaan yhteiseen tapahtumaan ja samalla tuoda upeita vaunuja ja hevosajoneuvojen historiaa tutuksi yleisölle, vaunuharrastaja Minna Moilanen kertoo.

– Toivottavasti saataisiin tästä jokavuotinen jatkumo. Tapahtumassa oli leikkimielinen kisa, mutta pääpaino oli näyttelyllä. Toki moni käyttää samoja historiallisia kärryjään valjakkoajokilpailuissa tai ajelutuksissa, vaikka omat vaununi ovatkin vain yksityiskäyttöön.

Muun muassa hevosenhoitajana ja ravivalmentajana työskennellyt Moilanen tunnetaan huippuohjastaja Ari Moilasen vaimona. Myös herra Moilanen oli mukana edustamassa perinneajoissa – mutta vain apukuskina.

Kärryjen eteen Minna Moilasen ohjaksiin oli valjastettu totta kai ihka oikea ravihevonen: hänen omistukseensa vajaa vuosi sitten siirtynyt Bablo.

8-vuotiaan lämminveriruunan viimeisin startti on tältä keväältä, jolloin ei kuitenkaan tullut menestystä. Kaikkiaan uran ajalta on kertynyt yli 8600 euroa tienattua rahaa ja komea ennätys 13,6 lyhyen matkan ryhmäajosta.

Silti täysin toisenlaisetkin kärryhommat näyttävät sujuvan hienosti!

Babloa raskastekoisempia vaunuhevosia edusti friisiläishevonen Quentin R, jota ohjasti Maija Räihä kyydissään Jaana Lindfors.

Kuvat: Timo Yli-Hollo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja