Huippumanageri pohtii isoa kuvaa Kristiina Mäkelän kohulausuntojen kautta – "Kyllä ne tuntuivat erittäin pahalta"

Hotspot: Manageri Jukka Härköseltä linjauksia Suomen yleisurheilun tilasta 12:10

Suomen yleisurheilun tila on herättänyt huolta varsinkin heikosti sujuneiden kesän EM-kisojen jäljiltä. Jo keväällä esillä oli muun muassa kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän puheenvuoro siitä, missä lajin johtaminen menee ja miten urheilijoita tuetaan heidän polullaan.

Suomalaisessa yleisurheilussa tehdään aivan lähiaikoina isoja päätöksiä, kun SUL:lle valitaan sekä uusi puheenjohtaja että valmennusjohtaja. Muun muassa näitä teemoja käydään läpi ylälaidan videolla. 

Mäkelän kovat kommentit olivat isosti esillä, sillä hän kyseenalaisti muun muassa Suomen urheiluliiton eli SUL:n toimintaa.

Monien huippuyleisurheilijoiden managerina toimiva Jukka Härkönen pohtii erityisesti sitä, millainen vaikutus Mäkelän kritiikillä oli hänen kanssaan yhteistyötä tehneisiin tahoihin.

 – Voin sen sanoa suoraan ja olen sanonutkin, että Mäkelän antamat lausunnot tässä kesän aikana tuntuivat erittäin pahalta niitä ihmisiä kohtaan, jotka ovat työskennelleet hänen eteensä vuosien ajan. Jos urheilija ei ole tyytyväinen mihinkään siihen, mitä järjestelmä on tuottanut, niin kyllä silloin pitää mennä peilin eteen ja katsoa sitä. Useimmin se peili kertoo totuuden, Härkönen miettii MTV Sportille.

Härkösen mukaan nykypäivän urheilijoiden kohdalla esille nousee pitkä lista vaatimuksista ja siitä, mitä kaikkea ympärillä pitää olla. Härkönen pohjaa koko menestymisen pohjaksi sisäisen motivaation.

– Sen ratkaiseminen siirtää aikamoisia vuoria. Nyt meillä puhutaan paljon siitä, että urheilijan ympärillä pitää olla ravitsemisterapeutteja, urheilupsykologeja, fysioterapeutteja, lääkäreitä ja valtavia tiimejä. Kun tuolla maailmalla menee, niin ei siellä törmää tuollaisiin. Kyllä silloin kyse on siitä urheilijan ja valmentajan tiimistä.

– Meillä ulkoistetaan hirveän paljon eri juttuja, jotka kuuluvat urheilijalle itselleen. Loppupeleissä urheilijan oma motivaatio ja työ tekee sen tuloksen, Härkönen pohtii.

Alla Mäkelän ajatuksia Huomenta Suomesta reilun viikon takaa.

Kristiina Mäkelä, kolmiloikkaaja ja urheiluvaikuttaja 9:05

Lue myös:

    Uusimmat