Mainos

Huippukalliit festariliput tekevät kauppansa

Photo by Dave Etheridge-Barnes/Getty Images

Konserttien jättihinnat karkottavat yleisöä pienille klubeille, mutta kesäfestivaalit ovat silti edelleen suosittuja.

Kesän festivaalien ja nimekkäiden tähtien konserttien lipunhinnat ovat nousseet ennätyskorkeiksi, jopa sataan euroon. Korkeista hinnoista huolimatta tapahtumiin on tunkua. Yhä useampi musiikin ystävä suosii kuitenkin pienempiä keikkapaikkoja suurten lavojen sijaan.

Se, mikä saattaa festaritunnelmaa turmella, on musiikkitapahtumien hintatason nousu.

- Yleinen tarjonta on lisääntynyt, mutta myöskin kysyntä on lisääntynyt, kertoo legendaarisen Tavastia-klubin toimitusjohtaja Juhani Merimaa.

- Myös uudet Euroopan maat ovat tulleet mukaan, Merimaa jatkaa. Hän on myös Turun Ruisrokin ja Korson Ankkarokin toimitusjohtaja.

- Keikkoja on enemmän mitä bändit pystyvät tekemään ja luonnollisesti tämä vaikuttaa hintoihin.

Vaikka liput ovat kallistuneet jopa kymmenellä eurolla, festarit ja suuret konsertit loistavat lipunmyynnillään. Toisaalta moni musiikin nälkäinen on kyllästynyt ja vaihtanut isot tähdet pienien keikkapaikkojen tarjontaan.

Soittokierros suurimpien kaupunkien musiikkiklubeille osoittaa, että väkeä riittää, vaikka ovella olisi pääsymaksukin. Vaihtoehtoisia keikkapaikkoja onkin syntynyt viime vuosina valtava määrä erityisesti pääkaupunkiseudulle. Asian myöntää myös tapahtumajärjestäjänä ja ravintoloitsijana tunnettu Toni Rantanen.

- Kilpailu kovenee, laatu paranee, hän kuittaa.

Livebisnekseen ennustetaan tulevina vuosina tiukkaa pudotuspeliä sekä suurempien että pienempien tapahtumanjärjestäjien kesken.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.