Huima lentonäytös Suomessa – Valtteri Bottas ja Kalle Rovanperä mittelevät Hawk-hävittäjien kyydissä

F1-kuljettaja Valtteri Bottas ja rallin superlupaus Kalle Rovanperä juhlistavat ilmavoimien 100-vuotisjuhlavuotta Tikkakoskella lentonäytöksessä.

Ylälaidan videolla Valtteri Bottaksen edellisen kisan analyysi.

MAINOS

Kanadan F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 16.55 ja 20.55
Lauantai: Harjoitukset klo 17.55, aika-ajo klo 20.55 (Sub)
Sunnuntai: Kanadan GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Bottas ja Rovanperä ottavat toisistaan mittaa Hawk-hävittäjien kyydissä, suomalaisen moottoriurheilun kattojärjestön AKK:n Flying Finn -hankkeen hengessä.

Kaksikko nousee Tikkakosken lentonäytöksessä 16. kesäkuuta Hawkien kyytiin ja saavat kokea 1 200 km/h kiitävien ja kahdeksan g-voiman kiihtyvyyden tuottavien suihkukoneiden hurmaa. Kyytiä moottoriurheilutähdille antavat Suomen ilmavoimien kivenkovat ammattilaiset.

– On kunnia juhlistaa ilmavoimien juhlavuotta ja lentää AKK:n Flying Finn -siipitunnuksen alla. Sain itse tärkeää apua lajiliiton nuorisopolulta urani alkuvaiheilla. En tiedä yhtään mitä odottaa tulevalta lentonäytökseltä, mutta uskon että Hawk-lentäjät tulevat tarjoamaan minulle ainutlaatuisen kokemuksen mikä jää mieleeni ikuisesti, Bottas sanoo innoissaan AKK:n tiedotteessa.

Rallin huippulahjakkuus Rovanperä ei jännitä ennen ilmaherruuden mittelöintiä.

– Varmasti juuri ennen hävittäjään astumista tulee sama tunne kuin ennen lähtöä erikoiskokeelle; mahanpohja kertoo että ’nyt mennään’. On mahtava päästä Valtterin kanssa taivaalle ja kokemaan, mitä ilmavoimien huippulentäjät osaavat. Nyt meitä on useampikin Flying Finn yhdessä näyttämässä, millaisiin huippusuorituksiin Suomen ykköspilotit ja -kuskit yhdessä pystyvät, Rovanperä sanailee. 

Hawk-lennonopettaja, majuri Timo Rauhala intoilee siitä, että yleisö saa kokea jotain ennenäkemätöntä. Myös Bottakselle ja Rovanperälle annettava kokemus kihelmöi.

– Katsotaan sitten koneessa kuinka G-voimat puraisevat ja miltä nopeudet yli 1 000 kilometrin tuntivauhdissa tuntuvat! Haaste on ilmassa mutta uskon että Flying Finn -kuljettajat sen hienosti selvittävät, majuri Rauhala sanoo.

Lähde: AKK:n tiedote 

Lue myös:

    Uusimmat