Mainos

Huhtamäki ja Van Leer yhdistyvät

Huhtamäki ja hollantilainen Van Leer yhdistyvät erikoispakkauksia valmistavaksi konserniksi, Huhtamäki kertoi tiedotteessaan aamulla. Uuden yhtiön nimeksi tulee Huhtamäki Van Leer, ja sen liikevaihto on 2,8 miljardia euroa.

Huhtamäen mukaan yhdistymisen vuotuinen synergiavaikutus on 40 miljoonaa euroa vuonna 2001. Yhdistymisen uskotaan välittömästi vahvistavan Huhtamäki Van Leerin osakekohtaista tulosta. Huhtamäki tarjoaa jokaisesta Van Leerin osakkeesta 29,04 euroa. Van Leerin hallitus ja hallintoneuvosto kannattavat Huhtamäen mukaan tarjousta.

Van Leer Group Foundationille tarjotaan suunnatulla annilla ja omien osakkeiden myynnillä yhteensä 4 597 000 Huhtamäen osaketta, jolloin se ja Suomen Kulttuurirahasto omistaisivat kumpikin 14,6 prosenttia yhtiön osakepääomasta.

Huhtamäen mukaan uudella yhtiöllä on johtava markkina-asema maailmanlaajuisesti terästynnyreissä ja niiden sulkijoissa, kuitupakkauksissa sekä elintarvikepakkauksissa ja kerta-astioissa.

Huhtamäki Van Leerin kotipaikaksi tulee Espoo ja sen liiketoimintaa tullaan johtamaan Espoon pääkonttorista ja Hollannin Amstelveenista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.