Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Huh, tätä et söisi – varpaanvälijuusto on nyt totta!

Julkaistu 22.11.2013 10:24

Söisitkö juustoa, joka on valmistettu ihmisen ihon bakteereista? Varpaanvälijuusto on nyt totisinta totta.

Homejuustojen vitsaillaan usein tuoksuvan jalkahieltä tai varpaanväleiltä, vaikka todellisuudessa tuoksu johtuu aivan muista tekijöistä. Nyt tutkijat ovat kuitenkin kehitelleet oikeasti puistattavan kuuloisia juustoja ihmisen ihosta napatuista bakteereista. Mikä ällöttävintä, hapateviljelmäotokset kerättiin ihmisten varpaanväleistä, navasta ja kainaloista.

Tutkija Christina Agapakis ja tuoksuasiantuntija Sissel Tolaas keräsivät bakteereita luodakseen 11 erilaista juustoa Dublinissa järjestettävää synteettisen biologian näyttelyä varten. Eri juustojen tarkoituksena on heijastaa niiden ihmisten persoonia, joilta bakteerit on kerätty.

Ei syötäväksi tarkoitettuja

Kuten ihmiskehossakin, jokaisessa juustossa on ainutlaatuinen joukko mikrobeja, jotka muodostavat ainutlaatuisen tuoksun. Juustojen valmistukseen käytetyt bakteerit kerättiin taiteilijoilta, tutkijoilta ja juustonvalmistajilta.

Juuston luojien mukaan näitä kammottavia tiedekokeiluja ei onneksi kuitenkaan ole tarkoitettu syötäviksi. Juustojen tarkoituksena on innostaa keskusteluun ihmiskehosta ja sen bakteereista.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näin sinihomejuustoa valmistetaanEmmentaleille rokkia ja hiphoppia – Sveitsissä testataan, voiko musiikki parantaa juustojen makuaTutkimustulokset paljastavat yllättävää tietoa ”viiden sekunnin säännöstä” – voiko lattialle pudonnutta ruokaa syödä? Täydellinen korvike! Maistuu aivan pekonilta – täynnä ravintoaineitaToimiiko "viiden sekunnin sääntö" oikeasti? Tämä on totuus lattialle pudonneesta ruoasta selvitettiinHerkullinen tuoksu, inhottava alkuperä – tästä syystä koirien tassut haisevat popcornille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:17
    Kissat

    Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon