Huh, tätä et söisi – varpaanvälijuusto on nyt totta!

Söisitkö juustoa, joka on valmistettu ihmisen ihon bakteereista? Varpaanvälijuusto on nyt totisinta totta.

Homejuustojen vitsaillaan usein tuoksuvan jalkahieltä tai varpaanväleiltä, vaikka todellisuudessa tuoksu johtuu aivan muista tekijöistä. Nyt tutkijat ovat kuitenkin kehitelleet oikeasti puistattavan kuuloisia juustoja ihmisen ihosta napatuista bakteereista. Mikä ällöttävintä, hapateviljelmäotokset kerättiin ihmisten varpaanväleistä, navasta ja kainaloista.

Tutkija Christina Agapakis ja tuoksuasiantuntija Sissel Tolaas keräsivät bakteereita luodakseen 11 erilaista juustoa Dublinissa järjestettävää synteettisen biologian näyttelyä varten. Eri juustojen tarkoituksena on heijastaa niiden ihmisten persoonia, joilta bakteerit on kerätty.

Ei syötäväksi tarkoitettuja

Kuten ihmiskehossakin, jokaisessa juustossa on ainutlaatuinen joukko mikrobeja, jotka muodostavat ainutlaatuisen tuoksun. Juustojen valmistukseen käytetyt bakteerit kerättiin taiteilijoilta, tutkijoilta ja juustonvalmistajilta.

Juuston luojien mukaan näitä kammottavia tiedekokeiluja ei onneksi kuitenkaan ole tarkoitettu syötäviksi. Juustojen tarkoituksena on innostaa keskusteluun ihmiskehosta ja sen bakteereista.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja