Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Huh, tätä et söisi – varpaanvälijuusto on nyt totta!

Julkaistu 22.11.2013 10:24

Söisitkö juustoa, joka on valmistettu ihmisen ihon bakteereista? Varpaanvälijuusto on nyt totisinta totta.

Homejuustojen vitsaillaan usein tuoksuvan jalkahieltä tai varpaanväleiltä, vaikka todellisuudessa tuoksu johtuu aivan muista tekijöistä. Nyt tutkijat ovat kuitenkin kehitelleet oikeasti puistattavan kuuloisia juustoja ihmisen ihosta napatuista bakteereista. Mikä ällöttävintä, hapateviljelmäotokset kerättiin ihmisten varpaanväleistä, navasta ja kainaloista.

Tutkija Christina Agapakis ja tuoksuasiantuntija Sissel Tolaas keräsivät bakteereita luodakseen 11 erilaista juustoa Dublinissa järjestettävää synteettisen biologian näyttelyä varten. Eri juustojen tarkoituksena on heijastaa niiden ihmisten persoonia, joilta bakteerit on kerätty.

Ei syötäväksi tarkoitettuja

Kuten ihmiskehossakin, jokaisessa juustossa on ainutlaatuinen joukko mikrobeja, jotka muodostavat ainutlaatuisen tuoksun. Juustojen valmistukseen käytetyt bakteerit kerättiin taiteilijoilta, tutkijoilta ja juustonvalmistajilta.

Juuston luojien mukaan näitä kammottavia tiedekokeiluja ei onneksi kuitenkaan ole tarkoitettu syötäviksi. Juustojen tarkoituksena on innostaa keskusteluun ihmiskehosta ja sen bakteereista.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näin sinihomejuustoa valmistetaanEmmentaleille rokkia ja hiphoppia – Sveitsissä testataan, voiko musiikki parantaa juustojen makuaTutkimustulokset paljastavat yllättävää tietoa ”viiden sekunnin säännöstä” – voiko lattialle pudonnutta ruokaa syödä? Täydellinen korvike! Maistuu aivan pekonilta – täynnä ravintoaineitaToimiiko "viiden sekunnin sääntö" oikeasti? Tämä on totuus lattialle pudonneesta ruoasta selvitettiinHerkullinen tuoksu, inhottava alkuperä – tästä syystä koirien tassut haisevat popcornille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 15:57
    Takaisinvedot

    Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!

  • 14:31
    Asuminen

    Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"

  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!