Mainos

HS: Risikko haluaa eläkeyhtiöiden lähipiirien kaupat julki valvojalle

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok) haluaa eläkeyhtiöiden ilmoittavan kaikki lähipiiriensä kaupat Finanssivalvonnalle (Fiva), kertoo Helsingin Sanomat.

Risikko kertoo aloittaneensa ministeriössä jo valmistelutyön läpinäkyvyyden lisäämiseksi. Kaikki yhtiöiden lähipiirejä koskevat kaupat ja muut vastaavat toimet pitäisi vastedes päättää eläkeyhtiöiden hallituksissa. Lisäksi kaupat pitää aina raportoida Fivalle.

Ministeri ryhtyi toimiin sen jälkeen kun ilmeni, että eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen oli ostanut Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen asunnon. Kauppa tehtiin Ilmarisen hallituksen tietämättä, eikä Fiva saanut siitä myöskään tietoa.

HS:n selvityksen mukaan kolme suomalaista eläkeyhtiötä on ostanut asuntoja, jotka on vuokrattu yhtiöiden toimitusjohtajille. Ilmarisen Harri Sailaksen lisäksi myös Kevan toimitusjohtaja Merja Ailuksella ja Eläke-Fennian toimitusjohtaja Lasse Heiniöllä on yhtiön omistama vuokra-asunto. Toimitusjohtajat maksavat luontaisedustaan verona 700-800 euroa kuussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.