Mainos

HS: Kokoomuskonkari kritisoi rajusti Stubbia – "ei siedä itseään fiksumpia henkilöitä"

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti on pöyristynyt puolue-eliitin tukikirjeestä puoluejohtaja Alexander Stubbille.

Puolueen, piirien ja kokoomuspuolueen jäsenliittojen johtajat julkistivat eilen Stubbia tukevan avoimen kirjeen. Kirjeellä puolue-eliitti vaatii Stubbille työrauhaa ja haluaa puheenjohtajapeliin malttia kevään ajaksi.

Lehti sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa pitävänsä junttakirjettä hämmästyttävänä ja puoluedemokratian vastaisena. Puolueen piirijohtajat Lehti määrittelee arjesta etääntyneiksi.

Yksi Stubbin tukikirjeen puuhamiehistä, kansanedustaja Kari Tolvanen sanoo, että kirjettä on valmisteltu pienessä piirissä pidemmän aikaan. Nimet kerättiin viime viikolla. Stubb ei hänen mukaansa ole ollut kirjeasiassa aloitteellinen, mutta on tiennyt asiasta.

Lehti ärähtää, että Stubb voi syyttää vain ja ainoastaan itseään puolueensa tilasta.

– Stubbin tyyli johtaa ärsyttää aika monia. Minusta Stubb alentaa puheenjohtajan ja ministerin arvovaltaa osallistumalla kaikenlaiseen valtiovarainministerin toiminnan kannalta toisarvoiseen toimintaan, esimerkiksi kuntoiluun. Suomi on huonommassa kunnossa kuin koskaan. Stubb on paremmassa kunnossa kuin koskaan.

Keravalaiskansanedustajan mukaan eritoten liike-elämässä mukana olevat kokoomuksen kannattajat eivät pidä puoluejohtajan tyylistä.

– Ne, jotka ovat panneet omat rahansa likoon, toivovat, että Stubb hoitaa paikallisen sopimisen kuntoon ja korjaa talouden rakenteelliset virheet.

– Stubb ei Jyrki Kataisen tapaan siedä itseään fiksumpia henkilöitä millään osa-alueilla. He kumpikin valitsevat avustajikseen miltei rippikoulun kesken jättäneitä tai siellä edelleen olevia. Se todella ärsyttää niitä, jotka jotain jostain tietävät ja joilla olisi kokemusta, Lehti lisää vielä lopuksi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.