Mainos

HS: Johtajat rahastivat ajoissa optionsa

Kymmenet suomalaiset yritysjohtajat ovat ehtineet muuttaa optionsa rahaksi ennen pörssikurssien laskua tänä syksynä, kertoi Helsingin Sanomat tänään.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan 46 sisäpiiriläistä hankki viime keväänä ja kesänä noin 246 miljoonan markan lisätulon. Yli puolet koko 246 miljoonan markan potista meni Raisio-yhtymän seitsemälle johtajalle ja kolmelle eläkeläiselle. Myös Nokian kahdeksan johtajan sisäpiiri kuittasi voittoina noin 50 miljoonaa markkaa.

Helsingin Sanomien mukaan sijoittajat ovat saaneet seurata realisointeja jälkijunassa. Joka viides optioiden myynti-ilmoitus on saapunut myöhässä yhtiön rekisterinpitäjille ja julkisuuteen. Muun muassa Nokian ja Tiedon johtajat ovat Helsingin Sanomien mukaan rikkoneet Rahoitustarkastuksen määräyksiä, joiden tarkoitus on saada tieto myynneistä nopeasti markkinoille. Myöhästymisten vuoksi sijoittajat saattavat saada väärän kuvan sisäpiirin uskosta yrityksen tulevaisuuteen.

Optiomyyntien on sanottu ennakoivan yhtiön kurssin laskua, koska optiot kannattaa nousevien kurssien aikana pitää yleensä mahdollisimman kauan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.