Mainos

HS: Armeija varautuu rauhanturvaajien mielenterveysongelmiin

Puolustusvoimat varautuu rauhanturvaajien lisääntyviin mielenterveysongelmiin. Helsingin Sanomien mukaan taustalla on Afganistan-operaatio, jossa suomalaiset rauhanturvaajat ovat joutuneet kovaan paineeseen.

Maanpuolustuskorkeakoulun tutkimuksen mukaan yli puolella Suomeen palanneista sotilaista on ollut ensimmäisten viikkojen aikana sopeutumisongelmia, kuten stressioireita tai perheongelmia. Ongelmaksi voi koitua esimerkiksi roolien jakaminen kotona, kun isä on ollut puoli vuotta rauhanturvatehtävissä.

- Varsinaista terapian tarvetta ei ole ollut kuin ihan yksittäistapauksissa. Olemme kuitenkin varautuneet lisääntyvän psyykkisen tuen tarpeeseen, kun rauhanturvaajien tehtävät tulevat muuttumaan luonteeltaan. Ennen tehtävät ovat olleet lähinnä pioneeri- ja rakennustehtäviä, kertoo Maanpuolustuskorkeakoulun käyttäytymistieteiden professori Jukka Leskinen MTV:n uutisille.

Puolustusvoimat aikoo ottaa mallia tanskalaisten ja muiden eurooppalaisten maiden kokemuksista Afganistanissa ja Irakissa.

Kaikille Suomeen palaaville rauhanturvaajille aiotaan tehdä kysely, jonka avulla pyritään tunnistamaan mahdollisia ongelmia. Lisäksi vaarallisista paikoista kotiutuville järjestetään kotiinpaluuviikonloppu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.