Mainos

Hovioikeus piti ennallaan Internet-huijauksen tuomiot

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan kolmen suurta luottokorttihuijausta yrittäneen miehen vankeustuomiot. Kukin heistä tuomittiin yhdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen syyskuussa 2001 tehdystä törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Miehet ovat kotoisin Ukrainasta ja Venäjältä. He yrittivät tuhansia luottokorttitietoja käyttämällä huijata Luottokunnalta Internetin kautta liki 214 000 euroa ilman, että korttien omistajilla oli aavistustakaan asiasta. Valtaosa korteista oli amerikkalaisia, ja syyttäjän mukaan niiden tiedot olivat peräisin Yhdysvalloissa tehdyistä tietomurroista.

Luottokunnalta yritettiin saada rahat 3 284 tekaistusta Internet-kaupasta, joissa oli mukamas ostettu 64,95 eurolla pörssiuutisia ja -analyyseja. Kyseinen verkkokauppasivu oli rekisteröimättömän moskovalaisyrityksen nimissä. Kaksi miehistä omisti Suomessa yrityksen, joka yritti laskuttaa väitetyt ostokset Luottokunnalta.

Hovioikeuden mukaan kolmas, ukrainalainen mies vastasi toiminnasta Moskovassa ja teki kahdelle muulle aloitteen huijaukseen osallistumisesta. Maksutapahtumien suuri määrä ja verkkosivujen taso herättivät epäilyksiä, joten Luottokunta ei suostunut maksamaan laskuja. Maksupääteyhteys katkaistiin ja asia annettiin poliisin tutkittavaksi.

Helsingin käräjäoikeus langetti miehille tuomiot viime helmikuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.