Mainos

Hovioikeus määräsi kaksi lasta palautettavaksi Venäjälle

Helsingin hovioikeuden tänään antaman päätöksen mukaan kaksi lasta on äidin vaatimuksesta palautettava Venäjälle. Hovioikeuden mukaan isä oli jättänyt lapset luvattomasti palauttamatta Venäjälle.

Vanhemmat ja vuonna 2006 Venäjällä syntyneet lapset olivat muuttaneet huhtikuussa 2011 Venäjältä Suomeen. Vuodenvaihteessa 2011-2012 perhe oli matkustanut lomalle Venäjälle, mutta lapset ja äiti eivät olleet palanneet takaisin Suomeen.

Marraskuussa 2012 lapset olivat tulleet yhdessä isän kanssa tapaamiselle Suomeen. Lasten oli tarkoitus palata takaisin Venäjälle muutaman päivän kuluttua, mutta lapset olivat jääneet Suomeen.

Hovioikeuden mukaan lasten asuinpaikka oli muuton myötä vaihtunut Venäjältä Suomeen ja uudestaan vuoden 2012 aikana takaisin Venäjälle.

Suomen ja Venäjän välille 1.1.2013 on tullut voimaan Haagin lapsikaaappaussopimus. Hovioikeus katsoi, koska lapset olivat sopimuksen tullessa voimaan edelleen palauttamatta asuinpaikkaansa, on asiassa sovellettava sopimusta. Isä oli jättänyt lapset luvattomasti palauttamatta Venäjälle, jossa heillä on asuinpaikka. Tästä syystä hovioikeus määräsi lapset palautettavaksi Venäjälle.

Tapaus on ensimmäinen kerta, kun Haagin sopimusta sovellettiin Suomen ja Venäjän välillä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.