Hormonimyrsky ajoi tuoreen äidin karmeaan suhteeseen – uusi mies pahoinpiteli pikkuvauvaa: "Luulin, että hänen niskansa on poikki"

Hormoni- ja tunnemyrsky sekoitti yhdysvaltalaisäidin pään niin, että hän päätyi jättämään aviomiehensä työtoverinsa vuoksi. Uudesta miehestä paljastui vaarallisia puolia, jotka vahingoittivat perhettä pysyvästi, nainen kertoo Love What Matters -sivustolla.

VIDEO: "Ei väkivaltainen suhde ala niin, että sinulle sanotaan 'minä olen väkivaltainen'", muistuttaa väkivaltaisissa suhteissa elänyt Riina-Maria Metso.

Vain 19-vuotiaana avioitunut Yhdysvaltain Kentuckyssa asuva Shelby yritti aviomiehensä Johnin kanssa lasta kolme vuotta. Viimein raskaaksi tultuaan pariskunta tunsi olevansa siunattu.

– Minun kannaltani asiat eivät kuitenkaan olleet niin hyvin, Shelby kirjoittaa Love What Matters -sivustolla.

Hän sairastui pian Jadyn Maeksi nimetyn esikoistyttönsä syntymän jälkeen synnytyksen jälkeiseen masennukseen.

Hormonimyrsky ajoi uuden miehen syliin


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kun Jadyn Mae oli viisikuukautinen, kohtasi Shelbyä ja hänen miestään toinen siunaus – joka tosin tuntui tällä kertaa kiroukselta. Shelby oli jälleen raskaana.

Hormonimyrskyn valloissa Shelby ihastui työkaveriinsa Danieliin. Mieheen, jota oli aiemmin pitänyt ääliönä.

– Tuolloin mieleni oli järkkynyt ja olin hyvin haavoittuvainen, Shelby kirjoittaa.

Vain muutamassa kuukaudessa Daniel oli vakuuttanut Shelbyn siitä, ettei nainen ollut onnellisessa avioliitossa. Hänen olisi jätettävä miehensä.

– Tuossa vaiheessa olin riidellyt paljon aviomieheni kanssa ja tunteeni ja hormonini olivat aivan sekaisin, Shelby muistelee.

Hän jätti aviomiehensä ollessaan tälle viimeisillään raskaana. Synnytyksessä Shelbyä tukivat sekä Daniel että entinen aviomies John.

Anteeksipyytely vakuutti hakatun naisen

Pian toisen lapsen, Wyatt-pojan, syntymisen jälkeen Shelby ja Daniel muuttivat saman katon alle. Vain kolme kuukautta yhteen muuttamisen jälkeen Daniel löi Shelbyä kasvoihin.

– Se oli yksi elämäni pelottavimmista hetkistä. Sitten hän sanoi minulle hakevansa äitinsä, jotta tämä veisi asian loppuun.

Shelby pelkäsi kuolevansa.

Shelbyn onnistui pelastautua naapureilleen, jotka soittivat paikalle poliisit. Viranomaisten avustaman välienselvittelyn jälkeen Shelby palasi tekojaan pahoittelevan Danielin luo.

– Olin tyhmä langetessani hänen anteeksipyytelyynsä. Olin myös peloissani. Hän oli repinyt kuilun minun ja perheeni välille. Hän oli saanut minut lopettamaan työni ja monet muut asiat. Hän oli alkanut kontrolloida minua, vaikkei ollut koskaan ennen loukannut minua fyysisesti, Shelby kertoo.

Seuraava loukkaantuja oli pikkuvauva

Pian tapauksen jälkeen Wyatt-poika sairastui. Shelby jätti heiveröisen vauvansa Danielin hoitoon lähtiessään ostoksille tyttärensä kanssa.

– En ollut koskaan ennen jättänyt kumpaakaan lapsistani yksin Danielin kanssa, hän kirjoittaa.

Kaupassa Shelby sai puhelun: Daniel oli pudottanut Wyatt-vauvan alas rappusia.

Rynnättyään takaisin kotiin Shelby totesi Wyattin näyttävän voivan suhteellisen hyvin. Vauvan päässä oli pieni naarmu. Shelby päätti pyytää ohjeita Danielin sairaanhoitajana työskentelevältä äidiltä. Hän sanoi, ettei vauvaa kannata viedä päivystykseen, sillä siellä saatettaisiin syyttää vanhempia lapsen laiminlyönnistä.

"Luulin, että hänen niskansa on poikki"

Kuukauden kuluttua tapahtui jotain, mikä muutti Shelbyn ja koko hänen perheensä elämän.

Shelby jätti Wyattin Danielin hoitoon ottaakseen suihkun. Pian Daniel koputti kylpyhuoneen oveen sanoen, ettei Wyatt voinut hyvin.

– Avasin suihkuverhon ja näin, miten Daniel piteli Wyattia. Luulin, että hänen niskansa on poikki.

Daniel kertoi pudottaneensa pikkuvauvan sylistään vahingossa. Perhe lähti siltä seisomalta kohti lähintä sairaalaan.

– Wyatt oli todella kalpea, hänen silmänsä pyörivät päässä, hänen hengityksensä oli pinnallista ja niskansa veltto, Shelby muistelee traagista ajomatkaa.

Riita sairaalassa avasi silmät

Lääkärit kertoivat Shelbylle ja tämän paikalle saapuneelle isoäidille Wyattin olevan huonossa kunnossa. Yhtäkkiä huoneeseen ryntäsi Daniel, joka vaati tietää, mitä oli tapahtunut ja väitti olevansa Wyattin isä.

– Isoäitini istui Danielin viereen ja laittoi kätensä hänen polvelleen tilannetta rauhoittaakseen. Silloin Danielin äiti huusi, ettei hänen poikaansa saa koskea, Shelby kirjoittaa.

Perheet alkoivat riidellä keskenään niin vakavasti, että turvamiesten oli puututtava tilanteeseen. He veivät Danielin äidin pois.

Pian paikalle saapui myös Shelbyn entinen aviomies John.

– En ollut ollut elämässäni koskaan niin onnellinen. Päivä oli elämäni traumaattisin, mutta myös päivä, jona heräsin, Shelby kirjoittaa.

Vauvaa oli luultavasti ravisteltu voimakkaasti

Herääminen ei kuitenkaan auttanut pientä Wyatt-poikaa. Lääkärit eivät olleet toiveikkaita vauvan henkiinjäämisen suhteen.

– Jos hän jäisi henkiin, hän olisi luultavasti koneissa elävä vihannes, Shelby muistelee pikkupoikansa saamaa ennustetta.

Lääkärit epäilivät ravistellun vauvan oireyhtymää, jolla tarkoitetaan vauvan voimakkaan ravistelun aiheuttamia vammoja aivojen, silmien ja kaularangan alueelle. Se voi johtaa kuolemaan tai vaikeaan vammautumiseen.

Daniel ei mitä todennäköisemmin ollut pudottanut Wyattia, vaan vahingoittanut tätä tarkoituksellisesti ravistellen.

Tragedia toi eronneen parin jälleen yhteen

Wyatt pääsi lopulta irti koneista, mutta on nyt 2-vuotiaana pahasti jälkeenjäänyt, eikä pysty esimerkiksi kävelemään tai puhumaan kuin muutamia tavuja.

– Hän kuitenkin hymyilee ja nauraa. Hän rakastaa kuulla ihmisten yskivän ja pitää sitä hulvattomana. Hän rakastaa halailua ja sitä, että hänelle puhutaan, Shelby kertoo.

Kaikki järkyttävät tapahtumat saivat hänet ja väkivaltaisen Danielin vuoksi jättämänsä Johnin palaamaan yhteen.

– Jotenkin tämä tragedia toi meitä lähemmäs toisiamme. Välillämme on side, jota ei ole aiemmin ollut.

Lue myös:

    Uusimmat