Mainos

Hongkongissa kehitetään sars-testiä

Hong Kongilaiset lääkärit kehittävät koetta sars-keuhkokuumetapausten tunnistamiseksi. Uutistoimisto Reuters puolestaan kertoo, että Kiina ei vieläkään kerro kaikista sars-tapauksista.

Hongkongilaiset lääkärit kehittävät koetta vakavien sars-keuhkokuumetapausten tunnistamiseksi.

Lääkäreiden mukaan keuhkovauriota mittaavan kokeen avulla voidaan toivottavasti selvittää, ketkä sars-potilaista ovat vaarassa kuolla tautiin. Eilen julkaistussa tutkimuksessa todetaan, että potilaan korkean iän lisäksi tietyt keuhkoista löytyvät entsyymit lisäävät kuoleman riskiä.

Tautiin on kuollut yli sata ihmistä eri puolilla maailmaa. Tartunnan saaneita on varmuudella lähes 3000.

Reuters: Kiina ei vieläkään kerro kaikista sars-tapauksista

Hengenvaarallinen sars-keuhkokuume on vaatinut Kiinassa useampia kuolonuhreja kuin virallisesti on ilmoitettu. Näin kertoi uutistoimisto Reuters, joka on haastatellut kiinalaisia lääkäreitä.

Kiinalaislääkärit sanovat myös sairaaloiden täyttyneen sars-potilaista. Kiina on virallisesti ilmoittanut, että 53 ihmistä on kuollut Kiinassa sars-keuhkokuumeeseen. Tartunnan saaneita ilmoitetaan olevan lähes 1300.

Kiinalainen lääkäri Jiang Yanyong on lähettänyt useille ulkomaisille toimittajille kirjeen, jossa hän syyttää Kiinan terveysministeriä sars-tapausten määrän peittelystä. Kirjeessä Jiang sanoo 6 ihmisten kuolleen ja 60 saaneen tartunnan pelkästään pekingiläisessä armeijan sotilassairaalassa numero 309 viime torstaihin mennessä. Samana päivänä Kiinan terveysministeri Zhang Wenkang kertoi tiedotustilaisuudessa, että Pekingissä oli todettu 12 ihmisen saaneen tartunnan. Heistä kolme oli terveysministerin mukaan kuollut.

71-vuotias Jiang on Kiinan kommunistisen puolueen jäsen. Jiangin kirje ulkomaisille toimittajille saattaa johtaa syytteeseen Kiinan johtajien julkisesta arvostelusta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.