Hondan tallihanke vaikeuksissa

F1-sarjassa kilpailevan BAR-tallin omistukseensa ostanut moottorivalmistaja Honda on kaavaillut perustavansa ensi kaudeksi myös toisen F1-tallin. Suunnitelmat ovat joutuneet nyt kuitenkin vastatuuleen.

Hondan tarkoituksena oli polkaista ensi kaudeksi käyntiin kakkostalli, jonka toiseksi kuljettajaksi kaavailtiin nyt BAR-tallin kisakuskin paikalta väistyvää Takuma Satoa. Uusi talli olisi käyttänyt Hondan asiakasmoottorien ohella BAR:n valmistamaa BAR008-autoa.

Nykyinen Concorde-sopimus kuitenkin kieltää ostamasta autoa toiselta sarjassa kilpailevalta valmistajalta. Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Max Mosley kertoo, että sääntöä ei olla muuttamassa ainakaan kahteen seuraavaan kauteen. Nykyinen Concorde-sopimus umpeutuu kauden 2007 jälkeen.

- Osat eivät saa olla toisen valmistajan suunnittelemia tai valmistamia. Talli voi käyttää kolmannen osapuolen, kuten Lolan, valmistamaa autoa, mutta ei toisen F1-sarjassa kilpailevan valmistajan autoa. Autoa ei voi vain ostaa, kertoi Mosley Autosport.comille.

Kireän aikataulun vuoksi uuden tallin on käytännössä jo liian myöhäistä suunnitella ja valmistaa kokonaan uutta autoa ensi kaudeksi, vaikka huhut ovatkin liittäneet japanilaisen kilpa-autovalmistajan Domen mukaan projektiin. Uusien tallien on ilmoittauduttava mukaan sarjaan viimeistään 15. marraskuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat