Mainos

Holmlund vaatii poliisiin kohdistuvien rikosepäilyjen pikaista tutkintaa

Sisäministeri Anne Holmlund vaatii poliisiin kohdistuvien rikosepäilyjen pikaista ja perusteellista tutkintaa. Holmlundin mukaan poliisin syyllistymistä laittomuuksiin ei voida missään olosuhteissa hyväksyä.

Yhteiskunnan kannalta on välttämätöntä, että kansalaisten luottamus poliisiin pysyy korkealla tasolla, totesi ministeri Poliisiammattikorkeakoulun vihkijäisissä tänään Tampereella.

- On mielestäni tehtävä perusteellinen analyysi siitä, että pitääkö lainsäädäntöä muuttaa ja jos pitää niin miltä osin, Holmlund sanoo.

Laittomat valeostot sekä uhkailusyytökset on ministerin mukaan tutkittava mitä pikimmin.

- Henkilökohtaisesti toivon, että mahdollisimman ripeästi, koska tämä tilanne on jatkunut luonnollisesti jo aika pitkään ja uskon, että se on kaikkien osapuolten kannalta tärkeä, että edetään nopeasti, Holmlund jatkaa.

Poliisiopiskelijat uskovat, ettei kohu syö kansan luottamusta.

- Eihän se tietenkään kiva ole, että tulee tällaista negatiivista julkisuutta, mutta kyllä minä uskon, että suomalaiset vielä luottaa poliisiin, että ei se arvostus tuommoisesta yhdestä jutusta voi lähteä, sanoo poliisiksi opiskeleva Pia Tykkö.

Samoilla linjoilla on Poliisiammattikorkeakoulun oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Antti-Pekka Kangas.

- Eihän se kolo komiassa kovin paljon uskottavuutta syö. Toki naarmu tulee kilpeen, mutta eiköhän se ajan myötä kiillotu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.