Mainos

Holmlund lupaa selvittää huumepoliisijupakan

Sisäministeriön lisäksi budjetin palautekeskustelussa käytiin läpi ulkoministeriön, oikeusministeriön, puolustusministeriön ja valtiovarainministeriön pääluokat.

Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) lupaa, että Helsingin huumepoliisin tilanne selvitetään ministeriössä perusteellisesti. Ministeri sanoi eduskunnan budjettikeskustelussa toivovansa, että asiassa voitaisiin edetä mahdollisimman nopeasti.

Useat edustajat entistä sisäministeriä Kari Rajamäkeä (sd.) myöten yrittivät saada Holmlundilta selkoa, mistä jupakassa oikein on kysymys ja miten huumepoliisin työn edellytykset ja asian puolueeton tutkinta turvataan.

Sisäministeri katsoi ensin, etteivät kysymykset millään tavoin edes sivua budjettia, joten hänen ei tarvitsisi niitä kommentoida. Hän vetosi myös siihen, ettei hänellä ole edes mitään oikeutta puuttua valtionsyyttäjän harkinnassa olevaan asiaan. Edustajat eivät kuitenkaan tyytyneet ministerin vastauksiin.

Holmlund taipui lopulta sanomaan, että asiaan liittyvät kysymykset ja julkisuudessa esiintyneet väitteet ja epäilyt puidaan perinpohjaisesti ministeriössä.

- Siitä voin kyllä antaa sanani, hän vakuutti.

Kehitysapu irti raameista

Sisäministeriön lisäksi budjetin palautekeskustelussa käytiin keskiviikkona läpi ulkoministeriön, oikeusministeriön, puolustusministeriön ja valtiovarainministeriön pääluokat.

Ulkoministeriön budjetissa keskustelua herättivät muun muassa kehitysyhteistyörahat. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) oli valmis irrottamaan kehitysapuvarat menokehyksistä.

Nykyisessä kehyssidonnaisuudessa on se ongelma, että kansantuotteen kasvaessa rahat tahtovat jäädä jälkeen BKT-osuustavoitteeseen suhteutettuna. Väyrynen on moneen otteeseen sanonut, että kehitysyhteistyörahoja on tämän ongelman vuoksi nostettava kevään kehysriihessä, ja toisti saman nytkin.

Budjetin pääluokittainen käsittely jatkuu eduskunnassa perjantaihin. Oppositio äänestyttää jälleen muutosehdotuksistaan, joita on useita satoja.

Hallituspuolueiden edustajien äänestyskuria kotivaalipiiriä koskevissa asioissa on tänä vuonna tiukennettu, eivätkä he ole jättäneet budjettiin omia vastaehdotuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.