Vanhuksille seuraa järjestävä yritys valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi – Tuula ja Maija nauttivat yhdessä laulamisesta ja kävelyistä Bulevardilla

Vanhusten seuralaispalveluyritys Seurana Oy valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi – perustaja, työntekijä ja asiakas kertovat nyt miksi 5:22
Katso kolmikon haastattelu kokonaisuudessaan ja tulkinta Muistojen Bulevardista.

Vanhushoiva-ala nousee otsikoihin tasaisin väliajoin, usein kielteisissä yhteyksissä. Ala kärsii muun muassa resurssipulasta, kiireestä ja huonosta työilmapiiristä. Ongelmat heijastuvat suoraan hoitoa ja hoivaa tarvitsevien vanhusten arkeen. Moni ikäihminen kärsii myös yksinäisyydestä.

Alalta kaikuu kuitenkin iloisiakin uutisia, sillä Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys Seurana Oy on valittu Suomen onnellisimmaksi työpaikaksi Great Place To Work -auditioinnissa.

Perustaja ja toimitusjohtaja Mirka Saarinen on onnellinen tunnustuksesta ja kertoo haaveenaan olleen tuoda hoiva-alalle tekijä, joka tuo hyvää vanhuksille sekä työntekijöille.

Seurana työllistää eläkeläisiä "seuralaisiksi", jotka pitävät nimensä mukaan seuraa ja järjestävät aktiviteettejä vanhuksille. 

– Nämä meidän upeat eläkeikäiset seuralaiset rakentavat tätä merkityksellistä työtä, nauttivat sitä joka päivä ja luovat positiivisen kehän, Saarinen tuumii.

Koronaviruspandemia on huonontanut vanhusten hyvinvointia, sillä ihmiskontaktit ovat vähentyneet huomattavasti. 

– Viime vuosi oli myös meille todella rankka, emmekä pystyneet tapaamaan vanhus-asiakkaitamme normaaliin tapaan. Päätimme, että olimme tosi avoimia, läpinäkyviä, viestittiin paljon ja rakensimme yhdessä keinoja, miten loisimme onnellista vanhuutta.

"Tehdään asioita kiireettömästi"

Hoiva-alan ongelmista kysyttäessä Saarinen nostaa esiin seikkoja, jolla alan ongelmia saataisiin selätettyä.

– Tehdään asioita kiireettömästi ja laitetaan vanhukset oikeasti keskiöön. Ollaan avoimia, tehdään matala hierarkia ja annetaan kaikille onnistumisen mahdollisuus, Saarinen lisää.

Samoilla linjoilla on yrityksessä seuralaisena toimiva 74-vuotias Tuula Meres-Wuori. Eläkkeelle jäänyt entinen Helsingin yliopiston kehityspäällikkö oli tietoinen seniorialan huonosta tilasta ennen alalle suuntaamistaan ja halusi tehdä muutosta.

– Kun kuulin tämän yrityksen mission huomasin, että se vastasi täysin minun arvomaailmaani. Saa olla luova ja voin jättää kaiken energian ja osaamisen tähän työhön. Se, että keskiössä ovat asiakkaat, on yksi painava sana työssäni. Haluan, että se on asiakaslähtöistä, Meres-Wuori kertoo.

Meres-Wuori toimii helsinkiläisen Maijan seuralaisena. Maija kertoo laulaneensa nuorempana kuorossa ja laulaminen onkin yksi heidän yhteisistä aktiviteeteistä. Toinen mieluinen harrastus on kävelylenkit pitkin Bulevardia.

Ei ole sattumaa, että kaksikon bravuuri onkin Börje Sundgrenin säveltämä ja Sauvo Puhtilan sanoittama Muistojen Bulevardi.

Katso kolmikon haastattelu kokonaisuudessaan ja tulkinta Muistojen Bulevardista pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat