Mainos

Hoitohenkilöstö käyttää työpaikan lääkkeitä luultua useammin

Kanta-Hämeen keskussairaalassa hävisi keväällä merkittävä määrä erilaisia lääkevalmisteita. Suuri osa henkilökunnasta myönsi hoitaneensa itseään sairaalan lääkkeillä.

Sairaalan lääkkeiden käyttö hoitohenkilöstön omiin tarpeisiin on luultua yleisempää, toteaa lääkevarkauksia tutkinut rikoskomisario Pekka Kiiski MTV:n uutisille.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa paljastui viime keväänä mittava lääkevarkaus.

Juttua tutkineen Hämeenlinnan poliisin mukaan esitutkinta oli työläs, koska selvisi, että suuri osa hoitohenkilöstöstä käyttää sairaalan lääkekaappia itsehoidollisiin tarkoituksiin.

Sairaalan johto myöntää, ettei lääkkeiden käyttöä valvota riittävästi.

Lääkkeiden menekkiä ei kirjattu

Hämeenlinnan poliisilla on hallussaan reilut tuhat Kanta-Hämeen keskussairaalasta viime keväänä anastettua tablettia. Poliisi löysi lääkkeet kotietsinnässä 40-vuotiaalta sairaanhoitajalta. Joukossa oli vahvoja kipulääkkeitä, rauhoittavia lääkkeitä sekä unilääkkeitä.

Oman kertomuksensa mukaan hän keräsi itsehoidollisiin tarkoituksiin jonkinlaista omaa varastoa kotiin.

Poliisin mukaan jutun esitutkinnassa selvisi, että lääkkeitä oli hävinnyt enemmänkin. Suurin osa päivystyspoliklinikan hoitohenkilöstöstä kertoi käyttäneensä sairaalan lääkkeitä itsensä hoitamiseen. Erilaisia kipu- ja kuumelääkkeitä oli otettu pääasiassa omaan käyttöön.

Kanta-Hämeen keskussairaalan johtajaylilääkäri Markku Järvisen mukaan lääkkeiden ottaminen henkilöstön omiin tarpeisiin on ehdottomasti kielletty. Johtajaylilääkärin mukaan lääkkeiden menekkiä ei ole tähän saakka kirjattu. Henkilöstö on kokenut, että seurantaan kuluisi liikaa aikaa.

Jatkossa Kanta-Hämeen keskussairaalassa aiotaan kuitenkin kiristää lääkevarastojen valvontaa. Henkilökunnan ohjeistus on jo aloitettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.