Mainos

Hoitoalan ammattirekisteri saanut joitakin erokyselyjä

Hoitajat kyselleet eroamisesta ammattirekisteristä. Eroa harkitsevat pelkäävät joutuvansa tehtäviin, joita eivät hallitse. Tehy ei puolla rekisteristä eroamisia.

Hoitoalan ammattirekisteri on saanut parikymmentä tiedustelua eroamista harkitsevilta hoitajilta. Erokyselyjä on tullut sen jälkeen, kun potilasturvalakia alettiin valmistella.

Hoitoalan ammattirekisteriä hoitavan Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (Teo) mukaan tilanne on kuitenkin poikkeuksellinen. Teo laittoikin internetsivuilleen eroamisesta kertovat ohjeet.

Teon ylilääkärin Markus Henrikssonin mukaan eroamista harkitsevat hoitajat ovat olleet huolissaan etenkin siitä, että heitä tullaan määräämään lain avulla tehtäviin, joita he eivät hallitse.

Ammattirekisteristä eroaminen vie oikeuden toimia hoita-alan töissä, mutta samalla se vapauttaa potilasturvalain velvotteista.

Tehy ei halua hoitajia pois rekisteristä

Hoitajien ammattijärjestö Tehy on toivonut, etteivät irtisanoutuneet hoitajat hakisi rekisteristä poistoa.

- Mielestämme sitä ei pidä käyttää työtaistelutoimena. Rekisteristä on syytä erota vain, jos todella aikoo vaihtaa alaa, Tehyn työvoimapoliittinen asiamies Kirsi Markkanen sanoo.

Hän muistuttaa, että rekisteriin takaisin pääsystä päättää ammatinharjoittajien valvontalautakunta, ja se kokoontuu ennalta sovitun aikataulun mukaan. Seuraava kokous on joulukuun puolivälin paikkeilla.

Joukkoirtisanoutumiset ovat Tehyn työtaistelutoimi, ja siitä päättäessään järjestö lupautui huolehtimaan myös siitä, että ratkaisun synnyttyä hoitajat palaavat töihin.

- Jos hoitaja ei ole ammattirekisterissä, hän ei voi palata töihin, Markkanen selvittää.

Yleensä ammattirekisteristä erotaan alanvaihdon tai vakavan sairauden vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.