Mainos

Hoitaja laittoi tyynyn dementikon kasvoille - syyte hylättiin

Tuusulan käräjäoikeuden mukaan tyynyn asettaminen dementikon kasvoille ei ollut pahoinpitelyä. Oikeus hylkäsi päätöksellään hoitajalle luetun pahoinpitelysyytteen. Ratkaisu syntyi äänestyksen jälkeen.

Syyttäjä väitti, että hoitaja olisi painanut tyynyn hankalasti hoidettavan potilaan kasvoille hoitotilanteessa niin, että potilaan hengitys olisi estynyt tai vaikeutunut. Näyttö perustui hoitotilanteessa läsnä olleen toisen hoitajan kertomukseen.

Hän kertoi seuraavana päivänä kolmannelle hoitajalle, että työpari oli mennyt liian pitkälle ja yrittänyt tukehduttaa potilaan tyynyllä. Hänen mukaansa myös potilas oli järkyttynyt tilanteesta. Syytetty hoitaja kiisti pahoinpitelyn.

Kaksi lautamiestä katsoi, että hoitaja oli asettanut tyynyn potilaan kasvoille, muttei pyrkinyt tahallaan vahingoittamaan tätä. Käräjätuomarin ja yhden lautamiehen mielestä taas tyynyn pitäminen kasvoilla oli tahallista ruumiillista väkivaltaa avutonta potilasta kohtaan. He olisivat tuominneet hoitajan pahoinpitelystä sakkoihin.

Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen, koska äänten mennessä tasan rikosasiassa voittaa vastaajalle lievempi mielipide.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.