HJK marssi Eurooppa-liigaan! Mieletön maali Tanskassa siivitti lohkovaiheeseen

Katso! HJK varmisti Malik Abubakarin maalilla paikan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

Helsingin Jalkapalloklubi eteni jalkapallon Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. HJK päihitti tanskalaisen Silkeborgin viimeisellä karsintakierroksella yhteismaalein 2–1.

HJK voitti ensimmäisessä osassa Silkeborgin kotonaan 1–0 ja taisteli tänään torstaina Tanskassa pelatusta toisesta osasta riittäneen 1–1-tasapelin.

HJK siirtyi vierasjohtoon opportunistisella tavalla 40. minuutilla. Tanskan liigaa johtava Silkeborg painoi avauspuoliajan vimmatusti päälle, ja tolppakin kolisi HJK:n maalilla, mutta jakson ainoasta osumasta vastasi HJK:n ghanalaishyökkääjä Malik Abubakari.

Häkki syntyi, kun Aapo Halme purki paineen puolustusalueelta ja lähetti pallon keskialueelle, ja Abubakari yllätti vedollaan puolen kentän tuntumasta kaukana maaliltaan seikkailleen Silkeborg-veskari Nicolai Larsenin.

Näet HJK:n upean maalin ylälaidan videolta.

Silkeborg tasoitti 75. minuutilla, kun Joel Felix painoi pallon lähietäisyydeltä rysään. Helsinkiläiset kestivät lopussa kuitenkin isäntien lujan myllytyksen ja jatkavat näin Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, kun otteluparin häviämisellä olisi kutsunut Konferenssiliiga.

HJK pelaa toista kertaa historiassaan Euroopan toiseksi kovimman maiden välisen seurajoukkuekilpailun Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Ensimmäinen kerta oli kaudella 2014–15.

Euroopan seurajoukkueiden välisessä ykköskilpailun Mestarien liigan lohkovaiheessa HJK on pelannut kaudella 1998–99.

Eurooppa-liigan lohkot arvotaan huomenna perjantaina. Lohkovaihe käynnistyy 8. syyskuuta.